Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2
Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: Torsdag 10. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

DN.no: — Det er en absurd situasjon, sier Espen Barth Eide om de enorme oljeinntektene. Nå vil han bruke milliardene på det grønne skiftet og mener Norge har store muligheter innen hydrogen, karbonfangst- og lagring, samt batteri.

Hydrogen24: NEL støtter REPowerEU: — Vi står klare til å øke produksjonen, både i Norge og utlandet forøvrig, sier Nels administrerende direktør Jon André Løkke. Selskapet svarer dermed på EU-kommisjonens nye tiltakspakke REPowerEU, som skal erstatte russisk gass med fornybar energi og grønn hydrogen.

LES MER: EU-kommisjonens tiltakspakke REPowerEU skal gjøre EU uavhengig av russiske forsyninger innen 2030.

Finansavisen: Nel leter etter nye fasiliteter for økt produksjonskapasitet i Europa.

Oslo Børs: Horisont Energi melder at Barents Blu-prosjektet og ammoniakk-fabrikken i Hammerfest stadig går etter planen og at flere viktige milepæler er nådd. I det siste har blant annet tekniske utredninger fra Saipem, Technip Engines og Haldor Topsoe, samt Norconsult vurdering av infrastruktur kommet på plass. Og i tillegg er tomten ved Markoppneset politisk godkjent, og reguleringsplanen har vært ute på høring.

Firdaposten: — Havvindkabel til land vil gi enorme kraftressurser og muligheter for Florø, sier ordføreren i Kinn til Firdaposten. Han mener at fokuset bør ligge på trygge energileveranser, og vil derfor koble offshorevinden til land slik at de kan tiltrekke seg kraftfkrevende industri.

Nordland Fylkeskommune:  Grønt stål – og betydningen av å se på det grønne skiftet som en vekststrategi.

Selskapet Blastr Green Steel presenterte nylig planer om å produsere grønt stål i Indre Salten. — Det er spennende fordi det viser at det grønne skiftet skaper arbeidsplasser i nord, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll.

Nord-Norge har overskudd av ren fornybar kraft. Akkurat nå er det store utbyggingsplaner innen hydrogen, battericeller, grønt stål og ammoniakk. Dette kan endre befolkningsutviklingen i nord samtidig som det reduserer klimagassutslippene.

— Når vi skal gjøre det grønne skifte til vår vekststrategi i nord, så betyr det også at vi må prioritere hva krafta skal brukes til, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen Haukland, og hennes utgangspunkt er klart: — Jeg mener vi skal prioritere den industrien som skaper mest kompetansearbeidsplasser.

 

 

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.