Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2
Travel morgen? Slapp av – her får du oversikten så du stiller godt forberedt til morgenmøtet.

Dagens hydrogen-saker i media: Fredag 11. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

E24: NHO-sjef Ole Erik Almlid mener at REPowerEU må få energiministeren til å selge mer enn bare gass til EU og at han må gjøre det raskt. Det gjelder både hydrogen, fangst og lagring av CO₂, og vesentlig mer om havvind, sier Almlid.

REPowerEU: Slik skal EU erstatte russisk gass innen 2030

 

Hydrogen24: REPowerEU er en kraftig vekker for norske myndigheter, sier Ingebjørg Telnes Wilhelmsen – generalsekretær i Norsk Hydrogenforum. Hun lister opp 3 ting som er helt avgjørende for om Norge skal lykkes med å bli en viktig hydrogenleverandør til EU.

Nationen: Energitrygghet og krig ble et av hovedtemaene på årskonferansen til Norsk olje- og gass, skriver Nationen. Større satsing på fornybar energi og høy norsk energieksport, trekkes frem av flere som viktige for å gjøre Europa tryggere. Blant annet av Statsministeren, som mener at interessen rundt havvind og hydrogen i Norge vil øke.

NRK: Laber politisk støtte til å skrote elektrifisering av norsk sokkel. Bare Rødt og FrP var mot, i gårsdagens møte Energi- og miljøkomiteen, og det skuffer FrP, skriver NRK.

Bygg.no: Kjernekraft-traumatiserte Fukushima satser på fornybar energi, og har som mål å levere kun grønn energi innen 2040. Og de er visstnok godt i gang: Allerede i 2020 utgjorde fornybar energi 43 % av Fukushimas energiforbruk, en fin kurve sammenlignet med 2011 da det tilsvarende tallet bare var 24%.

Dag og Tid: Store endringer i Tyskland: Krigen i Ukraina har gjort slutt på 77 år med tysk pasifisme og en ukritisk energipolitikk. Her blir det store endringer skriver Dag og Tid.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.