Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2

Dagens hydrogen-saker i media: Torsdag 17. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Finansavisen: — Blå ammoniakk er en viktig del av det grønne skiftet, sier pensjons- og finansselskapet KLP. De eier 7,4% av Horisont Energi som skal drive ammoniakkproduksjon i Berlevåg, og skal gjøre ammoniakk kommersielt tilgjengelig som drivstoff for maritim sektor.

Barents Blue-prosjektet rykker stadig fremover

Nationen: Norge kan bidra til et uavhengig Europa. Diskusjonen om strøm, energisystemer og tilknytning til utlandet handler om mer enn bare strømpriser i Norge, skriver Trine Lise Sundnes (Ap) - leder av Stortingets EFTA-EØS parlamentariske komite - i en kommentar.

— Valgene vi tar er avgjørende for om vi klarer å kutte klimautslippene, men de er også en viktig del av sikkerhetspolitikk. Det pålegger et ekstra ansvar, sier hun.

Som gode eksempler nevner hun at Yara skal bruke ammoniakk produsert av strøm (og ikke naturgass) i gjødselsproduksjonen, at TiZir Titanium and Iron skal bruke hydrogen i stedet for kull, og at Horisont Energi, Vår Energi og Equinor skal produsere ammoniakk av naturgass og fange karbonutslipp i prosessen.

Haugesunds Avis: Dagens debattinnlegg fra Endre Haraldseide, er kritisk til den planlagte megaproduskjonen av blått hydrogen som Equinor og deres partnere har lyst til å etablere via Northern Lights-prosjektet i Øygarden kommune. Bekymringen ligger i at CCS-prosessen for Langskip er krevende, både med tanke på infrastruktur og energibruk - og ikke minst kostnadsmessig.

— At staten skal bidra med 80% av kostnadene i det usikre prosjektet, vitner bare om at det er de sparte CO2-kostnadene som skal føre til lønnsomhet, skriver Haraldseide.

Sintef: — På tide å børste støvet av hydrogenbilsatsingen, skriver Christina Benjaminsen/Gemini.no. Stikkordene er at strømprisene stiger, mens elbilfordelene forsvinner og ladekøene øker.

Hynion: — Den travleste hydrogenstasjonen i Nord-Europa

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.