Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2

Dagens hydrogen-saker i media: Torsdag 17. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Finansavisen: — Blå ammoniakk er en viktig del av det grønne skiftet, sier pensjons- og finansselskapet KLP. De eier 7,4% av Horisont Energi som skal drive ammoniakkproduksjon i Berlevåg, og skal gjøre ammoniakk kommersielt tilgjengelig som drivstoff for maritim sektor.

Barents Blue-prosjektet rykker stadig fremover

Nationen: Norge kan bidra til et uavhengig Europa. Diskusjonen om strøm, energisystemer og tilknytning til utlandet handler om mer enn bare strømpriser i Norge, skriver Trine Lise Sundnes (Ap) - leder av Stortingets EFTA-EØS parlamentariske komite - i en kommentar.

— Valgene vi tar er avgjørende for om vi klarer å kutte klimautslippene, men de er også en viktig del av sikkerhetspolitikk. Det pålegger et ekstra ansvar, sier hun.

Som gode eksempler nevner hun at Yara skal bruke ammoniakk produsert av strøm (og ikke naturgass) i gjødselsproduksjonen, at TiZir Titanium and Iron skal bruke hydrogen i stedet for kull, og at Horisont Energi, Vår Energi og Equinor skal produsere ammoniakk av naturgass og fange karbonutslipp i prosessen.

Haugesunds Avis: Dagens debattinnlegg fra Endre Haraldseide, er kritisk til den planlagte megaproduskjonen av blått hydrogen som Equinor og deres partnere har lyst til å etablere via Northern Lights-prosjektet i Øygarden kommune. Bekymringen ligger i at CCS-prosessen for Langskip er krevende, både med tanke på infrastruktur og energibruk - og ikke minst kostnadsmessig.

— At staten skal bidra med 80% av kostnadene i det usikre prosjektet, vitner bare om at det er de sparte CO2-kostnadene som skal føre til lønnsomhet, skriver Haraldseide.

Sintef: — På tide å børste støvet av hydrogenbilsatsingen, skriver Christina Benjaminsen/Gemini.no. Stikkordene er at strømprisene stiger, mens elbilfordelene forsvinner og ladekøene øker.

Hynion vurderer å produsere egen hydrogen

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.