Nyheter Industri
— Dermed styrkes Aker Horizons posisjon innen grønn energi og grønn industri, samtidig som vi maksimerer verdiskapingen, sier Øyvind Eriksen. Foto: Aker Solutions

Aker Clean Hydrogen og Aker Offshore Wind slås sammen med Aker Horizons

Nyheten ble bekreftet i dag tidlig i børsmeldinger fra selskapene, samt pressemeldingen som ble lagt ut på Aker Horizons nettsider.

— Dagens kunngjøringer vil styrke Aker Horizons kapasitet til å akselerere overgangen til grønn energi og grønn industri, samtidig som de maksimerer effekt og verdiskaping, sier Aker-sjef og styreleder i Aker Horizons, Øyvind Eriksen i pressemeldingen på Aker Horizons nettsider.

— Det styrker Aker Horizons evne til å motstå markedsuro, samtidig som det posisjonerer selskapet til å øke tilpasningen av ren energi og grønne teknologier for å møte EUs akutte behov for rimeligere, sikker og bærekraftig energi, sier han.

REPowerEU: — Dette er en kraftig vekker for norske myndigheter

— Ved å kombinere Aker Horizons ekspertise, med Aker Asset Managements evne til å mobilisere privat kapital for å finansiere store prosjekter, vil Aker-konsernet være ideelt posisjonert for å møte markedets krav om å forbedre energieffektiviteten, øke fornybar energi og elektrifisering, og adressere infrastrukturflaskehalser, avslutter Eriksen.

Norge har alle forutsetninger

— Norge har alle forutsetninger for å bygge grønn industri, inkludert tilgang til rimelig energi og avanserte tekniske og ingeniørkompetanser, sier Kristian Røkke, administrerende direktør i Aker Horizons.

–— Ved å starte i Narvik og bruke kompetansen som er bygget opp i Aker Clean Hydrogen, vil Aker Horizons starte og utvikle grønne industriprosjekter hub for hub. Vi har identifisert dekarboniserende stål, verdens største utslippsgivende industrielle verdikjede, som en mulighet for Aker Horizons, sier han.

Aker Clean Hydrogen og Statkraft trekker seg ut av HEGRA

— I Narvik har Aker Horizons som mål å utvikle integrert produksjon av hydrogen og grønt jern. En annen geografi som er ideell for å utvikle grønne industrier er Chile, hvor vi vil utnytte vår tilstedeværelse gjennom Mainstream Renewable Power. Chile har rikelig med energiressurser, inkludert den høyeste langsiktige solinnstrålingen globalt som vi planlegger å utnytte i Power-to-X-prosjekter, sier altså Røkke i pressemeldingen.

Henter 195 millioner euro og får storavtale med på kjøpet

Aker Asset-sjef Yngve Slyngstad følger opp:

— Dette vil styrke Aker Horizons’ evne til å starte de store grønne energi- og industriprosjektene som AAM ønsker å investere i, sier Yngve Slyngstad, administrerende direktør i Aker Asset Management.

Reposisjonering av Aker Clean Hydrogen som et privat datterselskap gir Aker Horizons en kraftig plattform for utvikling av eiendeler. Med en integrert utviklingstilnærming vil Aker Horizons skape og utvikle grønne eiendeler innen områder som hydrogen, ammoniakk og metanol, grønt jern og infrastruktur. Ved å ta posisjoner lenger nedstrøms i verdikjeden kan Aker Horizons låse opp de laveste fornybare ressursene og akselerere hydrogenøkonomien.

Børsmeldingen fra Aker Horizon leser du her

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.