Nyheter Industri
Hexagon Purus og CIMC skal samarbeide om to store prosjekter i Kina. Foto: Hexagon Purus

Hexagon Purus har inngått to nye avtaler med CIMC Enric

Skal bygge et felles produksjonsanlegg i Shijiazhuang og  et nytt forsknings- og utviklingssenter i Beijing Daxing District.

For å forbedre luftkvaliteten, redusere CO2-utslippene og øke energiuavhengigheten, er det ingen overraskelse at Kina satser tungt på grønt hydrogen og hydrogendrevne kjøretøy.

Og det stopper selvsagt ikke der.

 

Se de hårete målene for grønt hydrogen Kina skal nå innen 2025

 

I følge den ferske børsmeldingen til Hexagon Purus spås det nemlig at Kina kommer til å ha hele 1.3 millioner hydrogenkjøretøyer (FCEV) innen 2035, og at hydrogen vil stå for omtrent 10 % av primærenergiforbruket innen 2050.

Det er tydeligvis en reise Hexagon Purus vil være med på.

To store nye kinesiske avtaler

Det er Hexagon Purus og CIMC Enric som i en børsmelding selv bekrefter at avtalene er signert.

Den første avtalen går ut på å etablere et felles produksjonsanlegg i Shijiazhuang,  og den andre avtalen handler om å etablere et felles forsknings- og utviklingssenter i Beijings Daxing District - i den såkalte "International Hydrogen Development Zone".

I tillegg til avtalene mellom de to selskapene blir det lagt vekt på at myndighetene i Shijiazhuang og Beijing Daxing også har forpliktet seg til å støtte utviklingen av virksomhetene til CIMC og HEXAGON ut 2030.

Henter 195 millioner euro og får storavtale med på kjøpet

Fremdriftsplan

I følge selskapene skal byggingen av det nye anlegget i Shijiazhuang starte allerede i andre kvartal 2022, og anlegget skal produsere og montere hydrogensylindre av Type 3 og Type 4.

Når det gjelder det nye forsknings- og utviklingssenteret i Beijings Daxing District er målet å sette en ny standard for produksjon av hydrogentrykkbeholdere fra 350 til 700 bar - beholdere som hovedsaklig er beregnet for det kinesiske og sørøstasiatiske markedet.

Produktporteføljen inkluderer også lagringssystemer for hydrogendrivstoff tilpasset både landevei, tog og maritim drift.

Nytt hydrogenprosjekt skal være perfekt for Norge

Globale ambisjoner

— I tråd med vårt mål om å ekspandere globalt skal CIMC-HEXAGON bli en hub som kjennetegnes av høy kvalitet og automatisert produksjon av hydrogenlagringssylindre som tåler høyt trykk, sier Morten Holum, administrerende direktør i
Hexagon Purus i børsmeldingen.

— Dette samarbeidet gjør at vi kan tilby unike totalløsninger til både flåteeiere, jernbane, og maritime operatører, sier Leo Yang, administrerende direktør i CIMC ENRIC.

— Shijiazhuang har vært CIMC Enrics produksjonsbase i over tyve år allerede, så vi er sikre på at dette er et miljø hvor vårt samarbeidsprosjekt får de beste forutsetninger for å lykkes. Dette er et moderne industrimiljø, konkurransedyktige ansatte med høy kompetanse og støtte fra myndighetene, avslutter han.

Møt H2ercules: Prosjektet som skal sette fart på hydrogen

Kilde: Oslo Børs.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.