Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2

Dagens hydrogen-saker i media: 31. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet. Og i dag var det både slakt, krangel og kritikk – kombinert med opptur på børsen.

Finansavisen: Gårsdagens store nyhet var sammenslåingen av de tre Aker-selskapene, men ikke alle var like  imponert: «Røkke redder grønne børstapere med fusjon» er tittelen i Finansavisen.

Clarksons analysesjef Turner Holm sier videre at dette var den eneste veien videre for havvind- og hydrogensatsingen.

— I motsetning til det mange kanskje trodde da Aker delte opp fornybarselskapene etter sektorer i fjor, er kapitalbehovet enormt stort i mange av prosjektene, sier Holm Da kan man ikke ha et lite selskap, konstaterer han.

 

Aker Clean Hydrogen og Aker Offshore Wind slås sammen med Aker Horizons

DN.no: Ellers ble det satt ny rekord på Oslo Børs i går, med kraftig oppgang for olje- og gassaksjer på grunn av økt uro.

Equinor steg 6,9 prosent, Aker BP steg 6,5 prosent, Vår Energi steg 4,6 prosent, Norsk Hydro steg 5,5 prosent og Yara steg 1,4 prosent. Dermed har energitunge Oslo Børs steget med hele 6% så langt i år skriver Dn.

Aker Clean Hydrogen og Statkraft trekker seg ut av HEGRA

Dn.no: Som du kan lese i saken over er det kun noen dager siden HEGRA-samarbeidet raknet. Nå viser det seg at bruddet nok var bitrere enn de uttalte da.

I Dn langer nemlig Aker-sjef Øyvind Eriksen ut mot Yara etter bruddet i ammoniakksamarbeidet:

– De så på Aker Clean Hydrogen som en uønsket konkurrent og rival i utviklingen av hydrogenindustrien. Det er hovedgrunnen til at samarbeidet strandet, sier Eriksen.

Avisa Nordland: Bruk av hydrogen som drivstoff er en blindvei, hevder Steinar Jakobsen i et leserinnlegg. Hovedargumentet hans er at man taper 70% av energien når konverterer fornybar energi til hydrogen gjennom elektrolyse, og så konverterer denne tilbake til elektrisitet gjennom en brenselcelle. Effektiviteten er altså for lav, mener han.

Vel, den kritikken har ikke nådd fram til Tyskland, der det nå investeres 110 millioner euro på å bygge fyllestasjoner for hydrogen:

Her blir det 300 hydrogenstasjoner innen 2030!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.