Nyheter Maritimt
Det interaktive kartet for «Lav-karbon fartøy i verden» inneholder alt fra konseptskisser til realiserte fartøy. Her får du detajert informasjon om prosjektnavn, prosjektfase, forventet dato for ferdigstillelse og ikke minst lenker til mer informasjon om fartøyet.

Nå kan endelig hele bransjen abonnere på to norske hydrogenkart

Ocean Hyway Cluster vil dele sine interaktive hydrogenkart med bransjen. Det ene kartet gir deg full oversikt over hydrogeninfrastrukturen i Norge, mens det andre gir deg full oversikt over lav-karbon fartøyene på verdensbasis.

De to interaktive kartene har allerede vært tilgjengelig for Ocean Hyway Clusters medlemmer, der de har blitt svært populære blant medlemmene som jobber med hydrogen i den maritime sektoren.

På grunn av den store interessen har derfor Ocean Hyway Cluster bestemt seg for å dele kartene over «Hydrogen infrastruktur i Norge» og «Lav-karbon fartøy i verden» med alle som er interessert.

Gratis blir det likevel ikke, for å få tilgang må man tegne et abonnement. Prisen er oppgitt til 4500 for tilgang i seks måneder, eller 7500 per år. 

Utsnitt av kartet «Hydrogen infrastruktur i Norge»  – her sortert etter produksjonslokasjon – basert på hydrogentype. Du kan også søke etter bunkringslokasjonar og norske fartøy, og du får detaljert informasjon om hvilke bedrifter som er involvert, prosjektfase, forventet oppstartstidspunkt, planlagt produksjonskapasitet osv.

NYHET: Verdens første nettverk av grønne flytende fyllestasjoner for skip

Hva viser kartene egentlig?

Mark Purkis, prosjektkonsulent i Ocean Hyway Cluster.

Kartene gir en detaljert oversikt over alle pågående infrastrukturprosjekt i Norge, samt en global oversikt over fartøyskonsept på null- og lavutslepp.

Databasen blir oppdatert av Mark Purkis og Kristina Skogen, fra det tekniske teamet i klyngen:

—  Målet vårt er å bidra til å realisere en verdikjede på hydrogen i Norge. Dermed blir det viktig for oss å dele denne informasjonen med hele bransjen, og ikke bare våre medlemmer i Ocean Hyway Cluster.

Samarbeid og samfunnsaksept er tross alt nødvendig om vi skal klare å sette Norge på hydrogen-kartet. Vi håper derfor at denne informasjonen kan føre til flere nye synergier i markedet, sier Mark Purkis.

Ny grønn maritim rapport viser at Norge er best, men …

Om Ocean Hyway Cluster

En nasjonal klynge med 95 medlemmer og samarbeidspartnere, med base i Florø.

De siste tre årene har de etablert et nettverk av sentrale aktører fra hele verdikjeden for hydrogenbaserte løsninger i maritim næring. Målet er å gjøre Norge til en ledende aktør innen maritim hydrogen, og bidra til et nytt industrielt løft i den maritime næringen.

«Vikingskip» skal drives av hydrogen

Kilde: Pressemelding

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Røde tall gir ikke omstilling

Knut Granlund, Enova

Stortinget må ta hydrogenansvar

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum
Ada Martine Jakobsen, Maritime CleanTech
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.