Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2

Dagens hydrogen-saker i media: 4. april

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Oslo Børs: Mitsubishi bekrefter at de har bestilt 40 elektrolysesystemer fra HydrogenPro.

Fremover: Skal produsere miljøvennlig stål i «bakgården» til LKAB (svensk gruveprodusent). Med  Mercedes-Benz og den styrtrike Wallenbergfamilien på laget planlegger H2 Green Steel (H2GS) å starte opp produksjon av grønt stål i Boden.

Poenget er at råmaterialene ikke nødvendigvis blir  kortreist av den grunn for på kort sikt er det dårlig tilgang på jernmalm. Det ser derfor ut til å bli levert fra Canada og Brasil.

iFinnmark:  Inger Lise Svendsen blir den første kvinnelige styrelederen i selskapet i Arctic Energy Partners (som tidligere het Petro Arctic). Energi består av mer enn olje og gass, og fokuset er å få renere energi.

— Det må satses på vindkraft, både til havs og til land. I tillegg er det masse spennende prosjekter innenfor hydrogen og ammoniakk-produksjon i hele Nord-Norge, sier styreleder Inger Lise Svendsen til iFinnmark.

TECO 2030 og Narvik Hydrogen har gode nyheter til nordnorske kunder

Lofot Tidende: Fiskeri- og havminister
Bjørnar Selnes Skjæran (Ap) har besøkt Vestvågøy, og et av besøkene var på Ballstad slip. Der viste daglig leder Roger Abrahamsen frem FOU-prosjektet Zerokyst, der de bygger om 10 båter til hybrid fremdrifssystem - og to av disse er med med hydrogen.

Finansavisen: — Dette er fremtiden for shipping, sa gründer og toppsjef i analysebyrået Rystad Energy da han fredag var på Yaras lansering av planene om et nettverk av grønne fyllingsstasjoner for skip i Skandinavia.

Han tror altså at grønn ammoniakk vil være fremtidens drivstoff for skipsfarten, men at det ikke vil ta ordentlig av før på 2030- og 2040-tallet.

Hovedgrunnen er at ettermontering vil være dyrt, så veksten vil først komme på nye skip.

NYHET: Verdens første nettverk av grønne flytende fyllestasjoner for skip

Aftenposten: I denne bygda kretser alt rundt  hjørnesteinsbedriften Hydro Sunndal. Om det grønne skiftet ikke lykkes, står bygdas fremtid i spill. Ambisjonen er å være utslippsfrie i 2050, men det er enorme endringer som må til - og de grønne løsningene er oftest dyrere enn de fossile. Resultatet er at statlige virkemidler må til.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.