Nyheter Nyheter
Fornøyde parter. Foto: Everfuel

Taulov Dry Port skal få Danmarks største hydrogenstasjon

Det er Everfuel som skal sørge for at det enorme logistikknutepunktet på over 900.000 kvadratmeter får Danmarks største hydrogenstasjon.

Den store hydrogenstasjonen skal altså bygges ved Taulov Dry Port, utenfor Fredericia i Øst-Jylland.

Der er ADP A/S og PFA allerede i gang med å realisere et grønt logistikknutepunkt for den danske transportbransjen, og plasseringen er ikke valgt uten grunn. Taulov Dry Port har nemlig enkel tilgang til både havn, tog og motorvei, og med et tilgjengelig areal på hele 900.000 kvadratmeter er det også lett å utvide i takt med behovet.

Skisse av den kommende hydrogenstasjonen. Foto: Everfuel

Hynion: — Den travleste hydrogenstasjonen i Nord-Europa

Et nytt senter for grønn energi

Den nye fyllestasjonen skal støtte den grønne omstillingen til den danske tungtransporten. Everfuel er for øvrig i ferd med å bygge sitt første produksjonsanlegg for grønt hydrogen i Fredericia, og når produksjonen starter i slutten av året er det herfra fyllestasjonen ved Taulov Dry Port skal få sitt CO2-frie drivstoff.

NYHET: Verdens første nettverk av grønne flytende fyllestasjoner for skip

— De siste årene har Taulov Dry Port allerede bygget en sterk markedsposisjon, og med betydelig økning i kapasiteten vil vi tiltrekke enda flere kunder og transportører til området. Everfuels nye fyllestasjon blir dermed viktig for alle kunder som vil være med på overgangen til det grønne drivstoffet hydrogen, sier Rune D. Rasmussen, administrerende direktør i ADP.

— Å etablere en hydrogenstasjon i Taulov Dry Port er strategisk viktig, både for våre partnerne og klimaet, sier Jacob Krogsgaard, administrerende direktør i Everfuel. Plasseringen er helt avgjørende for å få en pålitelig hydrogeninfrastruktur for tungtransport, og området er allerede klargjort for å kunne utvides etterhvert som etterspørselen- og overgangen til brenselcellebiler, avslutter han.

Her blir det 300 hydrogenstasjoner innen 2030!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.