Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 3. mai

Travel morgen på jobben? Ikke stress, i vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

E24: Flere Equinor-eiere stiller spørsmål ved selskapets omstillingsplan, og mener at det grønne skiftet ikke går fort nok. Equinor har satt mål om å kutte egne utslipp med 50 prosent i 2030, men har ikke samme mål for kundenes utslipp.

Det mener blant annet forvalterne i britiske Sarasin & Partners ikke er godt nok, og anbefaler derfor sine kunder å stemme mot. De får støtte fra Martin Norman fra Australasian Centre for Corporate Responsibility Incorporated: — Dette er rett og slett en for dårlig plan. Den er altfor lite konkret, sier han til E24. Svaret til Equinor finner du  i saken til E24.

Hydrogen24: Flere har nyheten om at Mem-Techs nye finansdirektør kommer fra DNB Markets. Her bruker vi vår egen sak.

Går fra DNB Markets til Hydrogen Mem-Tech

Finansavisen: Telenors basestasjoner, kabelnett og sentraler bruker store mengder strøm. Nå vrir telegiganten innkjøpene sine over fra eksisterende til ny grønn kraft, gjennom den nye PPA-avtalen -  som altså er innkjøp er 10 års fastprisavtale av strøm fra Hydros vindpark i Sverige som starter opp i 2023-2024.

Avtalen gjelder 330 gigawattimer årlig, som skal dekke 80 prosent av Telenor Norges kraftforbruk årlig. Telenor har tidligere varslet at den nordiske virksomheten skal ha 100% utslippsfri kraft innen 2030.

Bærekraftig 5G på Trollstigen: Denne basestasjonen går på sol, vind og hydrogen

TU.no: Lederne fra de tre industriklyngene Energy Valley, GCE Node og GCE Ocean Technology ber om at det settes av 100 milliarder til fornybart-fond.

E24.no: Høye priser på aluminium gjør at Norsk Hydro legger fram sterke kvartalstall.

— Hydro leverer sterke økonomiske resultater og god framdrift mot vår strategiske ambisjon om å styrke vår posisjon innen lavkarbonaluminium og vokse innen fornybar energi, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Hydro i en melding.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.