Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 3. mai

Travel morgen på jobben? Ikke stress, i vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

E24: Flere Equinor-eiere stiller spørsmål ved selskapets omstillingsplan, og mener at det grønne skiftet ikke går fort nok. Equinor har satt mål om å kutte egne utslipp med 50 prosent i 2030, men har ikke samme mål for kundenes utslipp.

Det mener blant annet forvalterne i britiske Sarasin & Partners ikke er godt nok, og anbefaler derfor sine kunder å stemme mot. De får støtte fra Martin Norman fra Australasian Centre for Corporate Responsibility Incorporated: — Dette er rett og slett en for dårlig plan. Den er altfor lite konkret, sier han til E24. Svaret til Equinor finner du  i saken til E24.

Hydrogen24: Flere har nyheten om at Mem-Techs nye finansdirektør kommer fra DNB Markets. Her bruker vi vår egen sak.

Går fra DNB Markets til Hydrogen Mem-Tech

Finansavisen: Telenors basestasjoner, kabelnett og sentraler bruker store mengder strøm. Nå vrir telegiganten innkjøpene sine over fra eksisterende til ny grønn kraft, gjennom den nye PPA-avtalen -  som altså er innkjøp er 10 års fastprisavtale av strøm fra Hydros vindpark i Sverige som starter opp i 2023-2024.

Avtalen gjelder 330 gigawattimer årlig, som skal dekke 80 prosent av Telenor Norges kraftforbruk årlig. Telenor har tidligere varslet at den nordiske virksomheten skal ha 100% utslippsfri kraft innen 2030.

Bærekraftig 5G på Trollstigen: Denne basestasjonen går på sol, vind og hydrogen

TU.no: Lederne fra de tre industriklyngene Energy Valley, GCE Node og GCE Ocean Technology ber om at det settes av 100 milliarder til fornybart-fond.

E24.no: Høye priser på aluminium gjør at Norsk Hydro legger fram sterke kvartalstall.

— Hydro leverer sterke økonomiske resultater og god framdrift mot vår strategiske ambisjon om å styrke vår posisjon innen lavkarbonaluminium og vokse innen fornybar energi, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim i Hydro i en melding.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.