Nyheter Nyheter
Foto: GKN Aerospace

Nå vurderer også EasyJet hydrogenfly

For å redusere klimagassutslippene fra flybransjen har flyselskapet begynt å samarbeide med GKN Aerospace.

For å bidra til dekarboniseringen av luftfaren, har EasyJet sagt ja til å støtte utviklingen av GKN Aerospaces Hydrogen Combustion (H2JET) og Hydrogen Fuel Cell (H2GEAR) teknologi.

Samarbeidet består i første omgang av å dele hvilke krav de stiller når det gjelder drift og økonomi, men kan med tiden også utvides til prøveflyvninger.

Airbus sjokkerer: Hydrogenfly innen 2035

— Vi har forpliktet oss til å jobbe mot en fremtid med null karbonutslipp, sier David Morgan fra EasyJet i pressemeldingen. Vi vet at teknologi er helt avgjørende for å nå våre mål, og hydrogen er derfor noe vi vurderer på de korte- og mellomlange  distansene, sier han.

Delta blir med på hydrogenfly-satsingen til Airbus!

Fra 2035?

— Hydrogendrevne fly et måte å koble verden sammen på en bærekraftig måte, og Storbritannia er i forkant av denne teknologien, sier Max Brown - visepresident i GKN Aerospace.

— Vi ser derfor frem til å samarbeide med easyJet og våre andre partnere som Airbus, Rolls-Royce, Cranfield Aerospace Solutions og Wright Electric , for å akselerere utviklingen av utslippsfrie fly, sier han.

— Vi er optimistiske. Det innebærer at vi tror vi kan begynne å fly passasjerer på hydrogen i en eller annen form fra midten av 2035 og ut det ti-året, istemmer Morgan fra EasyJet.

— Flytende ammoniakk er det beste alternativet for flybransjen

Hva er H2GEAR og H2JET?

H2GEAR er et britisk samarbeidsprogram ledet av GKN Aerospace, der målet er å utvikle et flytende hydrogen-fremdriftssystem for fly.

Den flytende hydrogen skal omdannes til elektrisitet i et brenselcellesystem, som driver flyet uten skadelige karbonutslipp. Planen er å starte med smådistansefly, for så å skalere opp til større fly etter hvert.

H2JET er et toårig samarbeidsprogram ledet av GKN Aerospace, der man utvikler systemer for gass-turbinbasert hydrogenfremdrift på mellomdistansefly.

Verdens første hydrogendrevne helikopter

Kilde: Pressemelding

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.