Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 9. mai

Travel morgen på jobben? Ikke stress, i vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

DN.no: Flere bedrifter, som blant annet Gen2Energy, stopper eller legger investeringer i Sør-Norge på is. Grunnen er de høye strømprisene.

I stedet velger nå flere å bygge nye fabrikker lengre nord der strømmen koster en brøkdel, skriver DN. Nå vurderer regjeringen makspris på strøm

Haugesunds Avis: – Vi må ansette flere for å håndtere alle etableringene, sier Tiril Fjeld fra Haugaland Næringspark på Gismarvik. Omstilling fra olje og gass gir muligheten til nye klimavennlige arbeidsplasser. — Vi er en næringspark med en industri som skal øke sysselsettingen, sier hun.

TU.no: Den blykjølte reaktoren som Uniper og Blykalla vil bygge i Oskarshamn, skal ikke koples på strømnettet. For å få inntekter vil selskapene lage hydrogen eller fange inn CO2 fra luften, skriver TU.

 

Det svenske atomkraftverket OKG går inn i hydrogenmarkedet

E24: Innen 2030 skal utslippene fra norsk skipsfart være halvert. Skal målet nås må også oljebasene kutte utslipp. Ammoniakk og hydrogen segler opp som de mest aktuelle alternativene for å erstatte dieseloljen.

Rana Blad: Celsa Armeringsstål har gode tider. Høy etterspørsel etter armeringsstål har doblet stålprisen på et år, halvparten kom etter starten på krigen i Ukraina. Selskapet fokuserer på å redusere karbonavtrykket så mye som mulig, og med innsamling og gjenbruk av gammelt stål prøver de å jobbe så sirkulært som mulig.

— Den grønne omstillingen har får alvor tatt plass i bygg- og anleggsbransjen. Vi merker økt oppmerksomhet om resirkulert og bærekraftig stål, sier Meisfjord - salgssjef i Celsa Armeringsstål. Vi utvikler også planer om å erstatte fossilt drivstoff i produksjonen med hydrogen. Når dette er gjort fjerner vi det meste av karbonutslipp fra valseverket. sier han.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.