Nyheter Nyheter
Fra venstre: Espen Olsen – informasjonssjef i Toyota og Ulf Hafseld – CEO i Hynion. I bakgrunnen ser du Toyotas hydrogenbil – MIrai. Vi minner om at også Hyundai tilbyr hydrogenbil i det norske markedet. Foto: Øyvind P

Hynions hydrogenstasjon i Porsgrunn åpner snart

— Etter å ha vært stengt i flere år, er det nå kun kort tid til vi kan åpne igjen, bekrefter en fornøyd Ulf Hafseld fra Hynion da vi måtte ham og Espen Olsen fra Toyota på årets Hydrogenkonferanse.

Da vi besøkte Hynions hydrogenstasjon på Høvik i februar, kunne Ulf Hafseld fortelle at stasjonen i Porsgrunn var i ferd med på bli resertifisert, og nå ser det altså ut til at dagen endelig nærmer seg.

Hynion: — Den travleste hydrogenstasjonen i Nord-Europa

Siste inspeksjon er i neste uke

— Vi måtte stenge ned stasjonen etter Uno-X ulykken i 2019, og det tar dessverre tid å få stasjonen godkjent på nytt.

— Det vi venter på nå er en uavhengig tredjepartsinspektør som skal gjøre sin avsluttende inspeksjon i løpet av neste uke. Når han er fornøyd skal vi sende en søknad til DSB for gjenåpning, og vi håper at denne kan behandles raskt, sier Hafseld til Hydrogen24.

BMWs hydrogenbil imponerer på vintertest

En stor fordel for alle

— Det fine med hydrogen er at du får lang rekkevidde samtidig som du har kort fylletid. Det at hydrogenbilene fortsatt kjører gratis i bompengeringene er også viktig for mange, og vi ser jo at blant annet taxiselskaper og kjøreskoler synes dette er interessant, sier Hafseld.

— Dette er jo selskap som gjerne kjører bilene i flere skift, og med den raske tankingen forsvinner ikke viktig kjøretid til lading, avslutter han.

Vi kommer tilbake med nøyaktig dato når godkjenningen er på plass, men dette er uansett en svært god nyhet for alle som allerede har, eller vurderer hydrogenkjøretøyer i tiden fremover.

Finnmark får hydrogenstasjoner i 2023!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.