Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 2. juni

Travel morgen? Ikke stress. Hent deg heller en kopp kaffe med god samvittighet – for her er dagens hydrogennyheter.

E24: Hydro Rein er Norsk Hydros fornybarvirksomhet, og blar opp 3,3 milliarder til vind- og solkraft som skal kutte utslipp i Brasil. – Et stjerneeksempel på den rollen vi ønsker å spille, sier Hydro Rein-sjef Olivier Girardot.

Hydro sa i sin årsrapport for 2021 at bare det å skifte fra gass til hydrogen produsert med fornybar strøm kan redusere selskapets utslipp med 1,7 millioner tonn i året.

Standard.no: CCS-standardisering for dagens verdikjeder og framtidens løsninger har nå pågått i 10 år, og etterspørselen etter norske eksperter og virksomheter vil øke i det globale markedet.

Det kan innebære gode tider for aktører som så langt har jobbet med produksjon av fossilt brensel, men som nå kan bruke sin kunnskap til å skape økonomisk vekst i en ny verdikjede hvor CCS vil være sentralt for produksjon av miljøvennlige energibærere som hydrogen og ammoniakk.

— Folk flest er positive til hydrogen som drivstoff

Nationen.no: De aller fleste vindkraftprosjekter møter motvind. Med lokalt eierskap kan imidlertid vinden snu, skriver Kim Noguera Gabrielli, Direktør i UN Global Compact Norge i en kronikk.

Der trekker han frem de gode erfaringene fra blant annet Ragovidda vindpark i Berlevåg, der Varanger Kraft er deleier sammen med syv kommuner. Det betyr at de både får arbeidsplasser, i tillegg til at de deler overskuddet - til glede for innbyggerne. Dette er altså noe man bør lære av, skriver han.

Aftenposten: Statsminister Jonas Gahr Støre går ut mot venstresiden i LO som krever tøffe tiltak for å få ned strømprisene.

Støre varslet i stedet fortsatt leting etter olje og gass, og mener at det er et «helt sentralt oppdrag» å sørge for mer og fortsatt rimelig kraft i Norge til folk og bedrifter. Det innebærer også at han nekter å kutte kraftkablene til utlandet og trekke Norge ut av EUs energibyrå Acer og det europeiske kraftmarkedet.

Løsningen på energikrisen ligger ifølge Støre i storstilt utbygging av fornybar kraft som havvind, fangst og lagring av CO2 og hydrogen - det han kaller broen mellom dagens oljebransje og fremtidens grønne industri.

Hynions hydrogenstasjon i Porsgrunn åpner igjen

Relaterte artikler
Relaterte artikler fra Small Step Media nettverket
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.