Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 2. juni

Travel morgen? Ikke stress. Hent deg heller en kopp kaffe med god samvittighet – for her er dagens hydrogennyheter.

E24: Hydro Rein er Norsk Hydros fornybarvirksomhet, og blar opp 3,3 milliarder til vind- og solkraft som skal kutte utslipp i Brasil. – Et stjerneeksempel på den rollen vi ønsker å spille, sier Hydro Rein-sjef Olivier Girardot.

Hydro sa i sin årsrapport for 2021 at bare det å skifte fra gass til hydrogen produsert med fornybar strøm kan redusere selskapets utslipp med 1,7 millioner tonn i året.

Standard.no: CCS-standardisering for dagens verdikjeder og framtidens løsninger har nå pågått i 10 år, og etterspørselen etter norske eksperter og virksomheter vil øke i det globale markedet.

Det kan innebære gode tider for aktører som så langt har jobbet med produksjon av fossilt brensel, men som nå kan bruke sin kunnskap til å skape økonomisk vekst i en ny verdikjede hvor CCS vil være sentralt for produksjon av miljøvennlige energibærere som hydrogen og ammoniakk.

— Folk flest er positive til hydrogen som drivstoff

Nationen.no: De aller fleste vindkraftprosjekter møter motvind. Med lokalt eierskap kan imidlertid vinden snu, skriver Kim Noguera Gabrielli, Direktør i UN Global Compact Norge i en kronikk.

Der trekker han frem de gode erfaringene fra blant annet Ragovidda vindpark i Berlevåg, der Varanger Kraft er deleier sammen med syv kommuner. Det betyr at de både får arbeidsplasser, i tillegg til at de deler overskuddet - til glede for innbyggerne. Dette er altså noe man bør lære av, skriver han.

Aftenposten: Statsminister Jonas Gahr Støre går ut mot venstresiden i LO som krever tøffe tiltak for å få ned strømprisene.

Støre varslet i stedet fortsatt leting etter olje og gass, og mener at det er et «helt sentralt oppdrag» å sørge for mer og fortsatt rimelig kraft i Norge til folk og bedrifter. Det innebærer også at han nekter å kutte kraftkablene til utlandet og trekke Norge ut av EUs energibyrå Acer og det europeiske kraftmarkedet.

Løsningen på energikrisen ligger ifølge Støre i storstilt utbygging av fornybar kraft som havvind, fangst og lagring av CO2 og hydrogen - det han kaller broen mellom dagens oljebransje og fremtidens grønne industri.

Hynions hydrogenstasjon i Porsgrunn åpner snart

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.