Nyheter Politikk
Næringsminister Jan Christian Vestre er i Hamburg. Foto: Yngve Angvik/Nærings- og fiskeridepartementet

Norges hydrogensamarbeid med Nord-Tyskland styrket

I dag undertegnet Innovasjon Norge en samarbeidsavtale om hydrogen og grønne verdikjeder med en rekke industriaktører i Nord-Tyskland, og næringsminister Jan Christian Vestre var tilstede.

— Norge og Tyskland er i gang med arbeidet om et industrielt partnerskap for grønn industri, havvind, hydrogen og karbonfangst og -lagring. I tillegg til et slikt partnerskap, så er vi helt avhengig av godt samarbeid mellom næringslivet i våre to land. Derfor er jeg veldig glad for at Innovasjon Norge i dag har undertegnet en forsterket samarbeidsavtale på et område som regjeringen prioriterer, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

Her er næringsminister Vestres innlegg i Tyskland

Innovasjon Norge og seks aktører fra næringsklynger, forskningsmiljøer og virkemiddelaktører i de nord-tyske delstatene undertegnet erklæringen under det tysk-norske hydrogenforumet - som altså fant sted i Hamburg mandag 13. juni.

Fokus på produksjon og verdikjeder

Erklæringen fokuserer i første omgang på styrket samarbeid om produksjon og verdikjeder for hydrogen.

— Energisamarbeidet mellom Tyskland og Norge går 40 år tilbake i tid og preges av stabilitet og tillit. Vi har begge forpliktet oss til ambisiøse klimamål. Her kan hydrogen spille en nøkkelrolle. Når vi skal fylle det industrielle partnerskapet med innhold er det helt avgjørende at norsk og tysk næringsliv finner gode arenaer for samarbeid, sier Vestre.

I begge land er prosjekter relatert til produksjon, transport og industriell bruk av hydrogen underveis. I samarbeidserklæringen skal også partnerne fremme nye prosjektinitiativer og finansieringsmuligheter mellom de signerende partene.

Avtalen varer til 2025.

Her er næringsminister Vestres innlegg i Tyskland

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.