Nyheter Maritimt
Skjermdump fra pressekonferansen.

Enovamidlene er gode nyheter for  Glomfjord Hydrogen

— Finansieringen fra Enova er avgjørende for realiseringen av prosjektet, sier Nels administrerende direktør Jon André Løkke.

Hydrogen24 fulgte i går Enovas utdeling av offentlig støtte til fem maritime knutepunkter og tre hydrogenfartøyer. En av de fem knutepunktene ble Glomfjord Hydrogen der Nel eier 23% av aksjene. I tillegg til Nel er også Greenstat, Meløy kommune og Troms Kraft med på prosjektet – som ble igangsatt i juni 2016.

Her er Enova-vinnerne som deler 1,12 milliarder

Glomfjord Hydrogen: 20 MW-anlegg

— Støtten på inntil 150 millioner er gode nyheter for både Glomfjord Hydrogen og Nel. Finansieringen fra Enova er avgjørende for realiseringen av prosjektet, sier Nels administrerende direktør Jon André Løkke i en pressemelding.

— Glomfjord er et sted med en lang og stolt industrihistorie i Norge, og frem til 90-tallet var Glomfjord Industripark det største produksjonsstedet for hydrogen i verden. Det er derfor svært gledelig at Glomfjord igjen ser ut til å bli et nytt grønt hydrogenknutepunkt i Norge, sier Løkke.

Glomfjord Hydrogen skal etablere et 20 MW hydrogenanlegg i Glomfjord i Meløy kommune for produksjon av fornybart hydrogen til kunder i maritim sektor.

— Hydrogenverket på 20 MW i Glomfjord vil, dersom det realiseres, ha samme størrelse som Europas i dag største hydrogenanlegg, sier Løkke, og viser til Iberdrolas hydrogenanlegg i Puertollano, Spania, hvor Nel også leverte elektrolysørene.

Kutter 78.000 tonn CO2 takket være Nel

Gratulerer de andre vinnerne

De øvrige prosjektene som fikk Enova-støtte vil ligge i Rørvik, Hitra, Florø og Kristiansand.

— Vi er glade for å se så mange store og interessante prosjekter utvikle seg på vår egen hjemmebane i Norge, hvor vi har våre røtter og et naturlig konkurransefortrinn, sier Løkke.

Enova har delt ut 1,12 milliarder til maritime hydrogenprosjekter: Se pressekonferansen her!

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.