Nyheter Maritimt
Skjermdump fra pressekonferansen.

Enovamidlene er gode nyheter for  Glomfjord Hydrogen

— Finansieringen fra Enova er avgjørende for realiseringen av prosjektet, sier Nels administrerende direktør Jon André Løkke.

Hydrogen24 fulgte i går Enovas utdeling av offentlig støtte til fem maritime knutepunkter og tre hydrogenfartøyer. En av de fem knutepunktene ble Glomfjord Hydrogen der Nel eier 23% av aksjene. I tillegg til Nel er også Greenstat, Meløy kommune og Troms Kraft med på prosjektet – som ble igangsatt i juni 2016.

Her er Enova-vinnerne som deler 1,12 milliarder

Glomfjord Hydrogen: 20 MW-anlegg

— Støtten på inntil 150 millioner er gode nyheter for både Glomfjord Hydrogen og Nel. Finansieringen fra Enova er avgjørende for realiseringen av prosjektet, sier Nels administrerende direktør Jon André Løkke i en pressemelding.

— Glomfjord er et sted med en lang og stolt industrihistorie i Norge, og frem til 90-tallet var Glomfjord Industripark det største produksjonsstedet for hydrogen i verden. Det er derfor svært gledelig at Glomfjord igjen ser ut til å bli et nytt grønt hydrogenknutepunkt i Norge, sier Løkke.

Glomfjord Hydrogen skal etablere et 20 MW hydrogenanlegg i Glomfjord i Meløy kommune for produksjon av fornybart hydrogen til kunder i maritim sektor.

— Hydrogenverket på 20 MW i Glomfjord vil, dersom det realiseres, ha samme størrelse som Europas i dag største hydrogenanlegg, sier Løkke, og viser til Iberdrolas hydrogenanlegg i Puertollano, Spania, hvor Nel også leverte elektrolysørene.

Kutter 78.000 tonn CO2 takket være Nel

Gratulerer de andre vinnerne

De øvrige prosjektene som fikk Enova-støtte vil ligge i Rørvik, Hitra, Florø og Kristiansand.

— Vi er glade for å se så mange store og interessante prosjekter utvikle seg på vår egen hjemmebane i Norge, hvor vi har våre røtter og et naturlig konkurransefortrinn, sier Løkke.

Enova har delt ut 1,12 milliarder til maritime hydrogenprosjekter: Se pressekonferansen her!

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.