Nyheter
Statsminister Jonas Gahr Støre i Berlin. Foto: Marte Lerberg Kopstad/Statsministerens kontor

Gahr Støre: – Tyskland er Norges viktigste partner i Europa

Denne uken besøker statsminister Jonas Gahr Støre Berlin. Her skal han diskutere grønn omstilling og energisamarbeid med Tysklands forbundskansler Olaf Scholz og næringslivet.

Da sosialdemokraten Olaf Scholz overtok rollen som kansler i Tyskland i desember var Gahr Støre raskt ute med å gratulere. Til Cnytt fortalte ministeren at Tyskland er Norges viktigste partner i Europa. Og at landene samarbeider bredt innenfor blant annet energi, handel, forskning, teknologi og forsvar.

Utforsker muligheten for hydrogen og havvind

Under besøket denne uken understreker han igjen viktigheten av forholdet mellom nasjonene.

– Tyskland er Norges viktigste partner i Europa. Vi må videreutvikle energisamarbeidet innen fornybar energi, og utforske muligheter på områder som hydrogen og havvind. Gjennom samarbeid kan vi nå felles mål om grønn omstilling og lavere utslipp, sier statsministeren i en melding.

Skal styrke samarbeidet

Støre mener Norge har gode forutsetninger for å lykkes med grønn verdiskaping, særlig på grunn av viktige ressurser og kompetanse innen energi, offshore og maritim sektor, som er sentrale områder for grønn omstilling i EU-landene.

– Regjeringen vil styrke Norges klimasamarbeid med EU betydelig og videreutvikle dette til å inkludere et strategisk industripartnerskap. Norge har kunnskap og ekspertise som kan hjelpe Europa i å lykkes med grønn omstilling samtidig som vi skaper nye jobber hjemme. Her er Tyskland en sentral samarbeidspartner, sier Støre.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.