Nyheter

Se hva mediene skriver om hydrogen fredag 4.februar

Oslo Børs melder om Nel-kontrakt til 43 mill.Nels amerikanske datterselskap, Nel Hydrogen US, har mottatt en kontrakt for PEM-elektrolysør og fylleutstyr verdt fem millioner dollar, eller rundt 43 millioner kroner. Kunden skal være et «ledende kraft- og gassverk i USA.» Meldingen finner du her.

Abelia har en sak på sine hjemmesider i dag hvor du blandt annet kan lese følgende uttalelse; – Omsider har vi kommet oss dit at vi har kommersielle kunder og et produkt som verden tilsynelatende er interessert i, sier daglig leder Thomas Reinertsen i Hydrogen Mem-Tech, til Abelia.

Elmagasinet oppsummerer Enovas milliardstøtte i dag. Saken leser du her.

Finansavisen skriver at investor Aasulv Tveitereid har shortet Nel, Meltwater og Hexagon Purus. Nå går han løs på Kjell Inge Røkkes hjertebarn, forteller Finansavisen.Ferske aksjonærlister viser at Aasulv Tveitereids investeringsselskap AAT Invest plutselig kommer inn som 31. største aksjonær i Aker Horizons med 542.000 aksjer til en verdi av 10,2 millioner kroner.
Men nei, det hadde ikke lignet verdiinvestoren Tveitereid å kjøpe aksjer i et slikt selskap. Han bekrefter til oss at han nettopp har shortet aksjen, kan du altså lese at Finansavisen skriver i dag her.

Dagsavisen republiserer Energi og Klima sin dyktige korrespondent i Bryssel, Alf Ole Ask, og hans sak om at britene er bedre på fangst og lagring av CO2 enn oss nordmenn. Du finner den her om ikke du leste den i går.

Nettavisen var på Paretokonferansen i går. Om ikke du var der kan du lese oppsummering der blant andre hydrodirektør Arvid Moss uttalte følgende: – Alle elsker å snakke om grønt hydrogen. Men for å produsere 1 GW grønt hydrogen, trenger du 12 TWh med fornybar kraft. Hvem snakker om disse 12 TWh? Ingen. Dette må politikerne ta stilling til. Vi kan ikke snakke om mål for grønt hydrogen uten å snakke om hvor kraften skal komme fra, sa Moss under paneldiskusjonen, gjengitt i Nettavisen her

Ifinnmark skriver en gjeng AP-stortingsrepresentanter interessant at; «Det grønne skiftet, industriutvikling og nordområdepolitikk henger uløselig sammen. I nord har vi de beste forutsetninger for å satse på batterier, hydrogen, ammoniakk og havvind. Nøkkelen er de naturgitte forutsetningene, som nærhet til havet og tilgang på fornybar kraft. Og med svake overføringslinjer mellom nord og sør, må kraften brukes opp her! Det gir fantastiske vilkår for grønn, kraftkrevende industri. Grønn industrisatsing i Narvik, hydrogenprosjekter i Berlevåg og Hammerfest, batteriprosjektet i Mo og energigjenvinningsanlegget i Straumen er alle eksempler på at nord skal gå foran i det grønne skiftet.» Ifinnmark kan du lese mer her.

Oslo Børs har også en melding om at BMW AG, Robert Bosch GmbH, TesTneT Engineering GmbH og Hexagon Purus arbeider sammen i forskning og utvikling av et innovativt hydrogen lagringssystemløsning for fremtidige brenselcelle til personbiler. Prosjektet kalt FlatHyStor – «Funksjonell design og testing av en innovativ hydrogen tank system» – med et samlet prosjektbudsjett på 6 millioner EUR som har vært bevilget finansiering av det tyske BMWi (Forbundsdepartementet for økonomiske anliggender og Energi). Målet med prosjektet er å utvikle et avansert hydrogenlager systemløsning for den flate plassen til lette bilunderstell som er vanligvis beregnet for integrering av batterimodulene i Battery Electric Kjøretøy (BEV).

Teknisk Ukeblad forteller at EU-kommisjonen står på sitt om at gasser skal inn i taksonomien. Nå er det opp til medlemslandene å stemme for. Du leser saken her.

E24 har et debattinnlegg fra miljø- og lobbystiftelsen Zero i dag om at sokkelen må elektrifiseres med havvind. Du kan lese budskapet her.

Og dermed er det tid for kaffe og morgenmøte, så vi ønsker med dette deg og dine kolleger en flott avslutning på uka – og en riktig god helg når den tid kommer!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.