Nyheter Nyheter

De viktigste hydrogensakene fra andre medier mandag 7.februar

 

Finansavisen skriver at Hexagon Purus’ datterselskap Wystrach har mottatt en ordre på distribusjonssystemer for hydrogen fra Van Kessel til en verdi på om lag 1,5 millioner euro, cirka 15 millioner kroner, ifølge en melding mandag.
Hexagon Purus’ datterselskap Wystrach har mottatt en ordre på distribusjonssystemer for hydrogen fra Van Kessel til en verdi på om lag 1,5 mill Euro – ca 15 mill kr, skriver Finansavisen . Vil du lese børsmeldingen, finner du den her.

Oslo børs melder om karbonfangstavtale mellom dansk hydrogeneid selskap og Aker Caarbon Caopture. Aker Carbon Capture og Dan-Unity CO2 of Denmark har signert et samarbeid avtale om å utvikle fleksible CO2-transportløsninger, med mål om etablere en full verdikjede for fangst, utnyttelse og lagring av karbon (CCUS).Dan-Unity CO2 er verdens første karbonfangst- og lagringsspesifikke fraktenhet, etablert av danske rederier, Evergas og Navigator Gas,hver en markedsleder innenfor sine respektive segmenter. Dermed trekker Dan-Unity CO2på omfattende kunnskap og ekspertise innen forsendelse av flytende gasser tildesigne, bygge og administrere den banebrytende transportløsningen som kreves forCCS-prosjekter, herer det i meldingen fra Oslo Børs

Vefsn.no skriver om storfint besøk av næringsminister og fiskeri- og havbruksminister i Mo i Rana i dag. I en pressemelding gjengitt i Vefsn.no sier næringsministeren – Helgeland er en veldig spennende industriregion med store planer for industriutvikling som sammenfaller meget godt med satsingsområdene regjeringen har pekt ut i grønt industriløft. Batterier, hydrogen, CO2-håndtering og grønn prosessindustri ligger i kjernen av industriløftet som har som mål om å kutte utslipp, øke eksporten og bidra til å skape nye jobber, sier næringsminister Jan Christian Vestre i forbindelse med besøket i Vefsn.no

Klassekampen skriver at regjeringen vil lage en plan for strategisk bruk av norsk kraft. Bitcoin-fabrikker og datasentre står nå i kø for å få etablere seg i kraftkommunene i nord. Alle er ikke like glade for at utenlandskeide selskaper skal nyte godt av billig kraft nordover, skriver altså Klassekampen i papirutgaven i dag.

Bygg.no referer E24 og forteller om næringsminister Vetres industriplan . – Jeg har ikke tenkt å lage en flott brosjyre med glansede bilder som egentlig ikke sier noe som helst. Det har vi nok av i dette landet. Nå er det action, sier han. Vestre skal lage en plan for omfattende grønn industrialisering som forener de ulike departementene og foretak som Enova, Eksfin og Innovasjon Norge. Elementer som batterier, havvind, fangst og lagring av CO2, hydrogen, grønn skipsfart og skog og bioøkonomi blir nevnt.

Tidens Krav skriver i dag at Equinor skal ansette 150 nye medarbeidere. Equinor har startet arbeidet med å rekruttere cirka 150 erfarne ingeniører til sin virksomhet i Norge.- Det er noen år siden forrige gang vi ansatte ingeniører med erfaring, men vi gleder oss til at vi nå kan gjøre det, sier Camilla Lyshagen, personal- og organisasjonssjef for Equinor i Midt- og Nord-Norge.  Equinor er inne i en stor omstilling og skal gå fra å være et olje- og gasselskap til å være et helhetlig energiselskap med lave klimagassutslipp. I tillegg har selskapet fokus på å utvikle fornybar energi som offshore vindturbiner og hydrogen og nye verdikjeder som karbon fangst og lagring. – For å nå ambisjonen om å transformere norsk sokkel til å levere bærekraftige verdiskapning i flere tiår, trenger vi masse ny kompetanse til blant annet våre kontorer i Harstad, på Rotvoll og i Stjørdal, sier Sverre Kojedal, informasjonssjef i Equinor Drift Midt-Norge i Tidens Krav.

Bergens Tidene gir deg oversikt over hvor i Vestland det skal etableres vindkraft.

Dalande Tidende skriver om hydrogenprosjektet Robinson som skal produseres grønn hydrogen på Eigerøy allerede neste år – nå er utfordringen å finne noen kjøpere. Når hydrogen brukes som drivstoff og energikilde, er utslippet bare vann. En del av det produserte hydrogenet skal erstatte gassen som Prima Protein i dag bruker i sin produksjon, og på den måten fjerne en av Eigersunds største enkeltkilder til klimagassutslipp. Men selv i de mest intense periodene på fiskemottaket vil Prima bare bruke 200 kilo hydrogen døgnet, det er under halvparten av den planlagte produksjonskapasiteten, skriver Dalande Tidende 

Hvis du vil fly direkte mellom Skotland (Aberdeen) og Oslo, opprettes nå direkterute slik at folk som jobber i energisektoren raskt kan møte hverandre, melder det skotske flyselskapet Logan Air i en pressemelding.

Og det lar vi være siste hydrogenrelaterte sak fra våre kolleger i de andre mediene i dag, mandag 7. februar. Vi ønsker deg en fin dag, uke og godt 09-møte!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.