Nyheter Morgensaker fra hydrogenverden

Dette skriver andre medier om hydrogen torsdag 10.februar

 

Kunnskapsdepartementet melder i en pressemelding at flere nordmenn skal få skreddersydd og gratis utdanning. For hydrogen innebærer det et kompetanseløft for fagarbeidere. Blant aktuelle fagområder er kompetanse om batteri, havvind, hydrogen og karbonfangst og lagring. Programmet vil bygge videre på bransjeprogrammet for industri og bygg som ble startet opp i 2019, og i tillegg inkludere tilbud rettet mot  industriklynger. Det vil være tilbud fra fagskoler, universiteter og høyskoler og annen etter- og videreutdanning.

Oslo Børs mottar mange Q4-meldinger i disse dager. Aker Carbon Capture sin kan du lese her.

Rambøll går så det suser. Her er deres Q4-rapport.

Stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) stiller følgende spørsmål til statsråden som kan ha betydning for hydrogenproduksjon: Kan statsråden garantere at utvidelse av overføringskapasitet mellom nord og sør ikke skal føre til økte strømpriser for folk og næring i nord? Les spørsmål og begrunnelse her.

iFinnmark skriver at styreleder Arvid Jensen i Hammerfest Næringsforening mener det er god grunn til å se lysere på framtiden til det som skal skje i nord i tiden som kommer.  – Jeg tror vi har muligheten til å se den samme optimismen som vi så da Snøhvit og anlegget på Melkøya ble etablert med bakgrunn på alt det nye som er på gang. De nye prosjektene i nord har en stor nasjonal betydning. For Finnmark kan vi gå mot en ny gulltid.  Horisont Energi skal bygge Europas største hydrogen – og ammoniakkfabrikk på Markopnesset i Repparfjord. Horisonts satsing i nord var et poeng som Støre tok opp under sin tale i Tromsø da hav var der for noen dager siden.

Åndalsnes Avis skriver i dag at Jens Berge, daglig leder i Norwegian Hydrogen  offentliggjorde tirsdag at deres plan går ut på å bygge hydrogenfabrikken på Marstein, 15 kilometer oppover Romsdalen fra Åndalsnes. Politikerne i kommunestyret stilte og fikk var på følgende spørsmål  Vil et hydrogenanlegg være lønnsomt uansett strømpris, og hvor mange arbeidsplasser betyr anlegget? Lokalpolitikerne hadde flere spørsmål da Norwegian Hydrogen presenterte planene i kommunestyret. Hydrogen24.no følger opp saken.

Finansavisen skriver i dag om at  Northern Xplorer, ledet av The Fjords-gründer Rolf Sandvikhar ambisjoner om å bygge en serie på 14 hydrogen- og batteridrevne cruiseskip med kapasitet til 300 passasjerer. Det første skal stå klart i 2024/2025. Mens de tre første skipene er myntet på det norske markedet er resten tiltenkt en internasjonal satsing. Vinkling er på pris: -Shippingveteran Ronny Bjørnådal mener de 14 skipene Northern Xplorer vil bygge ikke trenger koste mer enn ett eller to store cruiseskip. Nå går han inn i selskapets styre.

Sandefjords Blad forteller i dag at styret i Regionalt forskningsfond (RFF) Vestfold og Telemark deler ut millionbeløp i forskningsmidler til bedrifter i fylkeskommunen. Color Line Marine AS i Sandefjord er blant bedriftene som får midler til sin forskning. Color Line skal samarbeide med Universitetet i Sørøst-Norge og et tysk institutt for forskning på turisme (Deutsches Institut für Tourismusforsching) med forskningen.
Det er et toårig forskningsprosjekt, som varer fram til utgangen av 2024.
Drivstoff er vesentlig i prosjektet, som du leser mer om her.

Finansavisen.no melder at reparasjonsemisjonen i Horisont Energi ble overtegnet. For fire uker siden meldte Horisont Energi at selskapet ville gjennomføre en rettet emisjon mot E.ON, som vil gi E.ON en eierandel på 25 prosent i Horisont Energi.

Avslutningsvis tipser vi om flere saker i våre søsteraviser Biogassbransjen.no og dagsavisen fors sirkulærøkonomi – Cnytt.no – som begge har saker som bør være relevante for deg!

Nå er kaffen klar og det er tid for 09-møte. Ha en fantastisk flott torsdag!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.