Nyheter Nyheter

Dagens hydrogen-saker i media: Onsdag 16. februar

Vi holder deg oppdatert.

Sunnmørsposten: — Tenk stort, er beskjeden fra tidligere Equinor-direktør Eldar Sætre. Han vil ha storstilt utbygging av havvind, hydrogen og CO2-lagring.

Finansavisen og E24: Hydrogenselskapet Hexagon Purus hentet inn om lag 600 millioner kroner gjennom utstedelse av rundt 24,74 millioner nye aksjer til en kurs på 24,25 kroner, ifølge en melding tirsdag kveld. Kapitalinnhentingen var overtegnet «flere ganger», ifølge Hexagon Purus.

Inntektene fra emisjonen skal brukes til sylinder- og systemkapasitetsutvidelse på tvers av geografiske områder, økt produksjonskapasitet i Kina, investeringer i produksjonsanlegg i Canada, teknologisk utvikling og andre generelle selskapsformål. Moderselskapet Hexagon Composites, som eier 73,3 prosent av Purus, har allerede tegnet seg for aksjer til 440 millioner kroner.

E24: Rekordhøye inntekter for hydrogenselskapet Nel, som altså produserer elektrolysører  som bruker strøm til å splitte ut hydrogen fra vann. Nel gikk i minus på bunnlinjen i fjerde kvartal, men omsetningen er rekordhøy. Inntektene var på rekordhøye 248 millioner kroner, opp fra 229 millioner kroner på samme tid året før, melder Nel. Brutto driftsresultat (ebitda) var på minus 168 millioner kroner i fjerde kvartal.

Ellers er det verdt å merke seg at Nel fikk inn ordre på 418 millioner kroner i fjerde kvartal, og har en ordrebok på 1,23 milliarder kroner. Selskapet melder også om en pipeline av potensielle ordrer på 12 milliarder kroner, som om de blir realisert vil utgjøre en elektrolysørkapasitet på over 22 gigawatt fordelt på over 1.000 prosjekter.

SE OGSÅ: Dette er i tråd med hva Nel-sjef Andre Løkke uttalte da vi intervjuet ham.

Firdaposten: — Kinn er i dag pionerkommune for hydrogen og det grøne skiftet i Norge. Oppsplittingen av kommunen vil imidlertid koste dyrt, advarerDag Nesbø Frøyen i en kommentar.

E24: Aker Horizons, som altså er investeringsselskapet som forvalter Røkkes grønne satsinger, økte verdiene til 16,9 milliarder i fjerde kvartal. Men etter nyttår har aksjekursene stupt.

Agderposten:  Agder Energi skal levere kraft til hydrogenproduksjon, skriver Agderposten. Agder Energi har inngått avtale om leveranse av ren norsk vannkraft til et pilotprosjekt der man skal produsere grønn hydrogen og ammoniakk ved Yaras fabrikk i Porsgrunn.

Ved å elektrifisere produksjonen og erstatte gass med norsk vannkraft, vil pilotprosjektet alene kutte Yaras årlige CO2-utslipp med 41.000 tonn og produsere utslippsfri hydrogen og grønn ammoniakk til Yaras egen bruk eller eksport, heter det i pressemeldingen.

Hydrogen24.no: Som vi nevnte allerede i går har Teco2030 inngått en samarbeidsavtale med Al Misehal Group fra Saudi Arabia. Partene skal etablere et joint venture for operasjonene i Saudi Arabia, men starter først opp med produksjon av brenselceller ved Teco2030s Innovasjonssenter i Narvik.

Etterhvert skal de også produsere brenselcelle-moduler med en kapasitet på 400kW, men disse vil bli produsert på en egnet lokasjon i Saudi Arabia. Der skal det også opprettes en ny salgs- og markedsavdeling, som skal ta seg av handelen i regionen.

Hynion: — I 2021 har vi blitt den ledende hydrogenstasjonsdriveren i Norge og Sverige, sier Ulf Hafseld, administrerende direktør i Hynion i selskapets årsrapport for 2021.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.