Nyheter Nyheter

Dagens hydrogen-saker i media: Tirsdag 22. februar

Vi holder deg oppdatert.

Finansavisen.no: — Ingen kjenner Nel bedre enn Jon André Løkke. To dager etter å ha lansert storstilte planer solgte han halvparten av aksjene sine. Det gjør at Nel-sjefens aksjesalg stinker, skriver Finansavisen, som mener han burde ventet med salget til etter at han hadde gått av.

Les vårt ferske intervju med Jon Andre Løkke fra Nel her!

E24.no: – Norge er Europas mest aggressive utforsker av olje og gass, sier Silje Ask Lundberg fra Oil Change International, og mener at dette ikke rimer med å være klimaleder. Kritikken kommer etter at de har telt antallet utvinningstillatelser etter olje og gass på norsk sokkel, som teller hele 700 siden 2012.

Ikke uventet er representanter fra regjeringen uenig. — Vi vil føre en rettferdig klimapolitikk som kutter utslipp og skaper jobber, sier Amund Vik – statssekretær i Olje- og energidepartementet. I artikkelen på E24.no poengteres det videre at nye felt også har gass, som igjen kan brukes til å lage blått hydrogen.

MN24.no: — For å lykkes med det grønne skiftet, er tilgangen på kraft helt avgjørende, og den må være forholdsvis rimelig, sier Pål Selboe Valseth fra Valinor til MN24.no. Nå ønsker selskapet, gjennom Norsk Industriutvikling AS, å etablere en 5500 mål stor næringspark for grønn industri i Ustmarka i Orkland. Blant produktene som i så fall kan være aktuelle å produsere er mikroalger, hydrogen, batteri og syntetisk drivstoff, men ingenting er fastsatt ennå, sier Valseth til MN24.no.

iFinnmark: I det siste har framtidens Finnmark blitt spådd nærmest nord og ned. Det har irritert ordfører Terje Wikstrøm og John Wahl fra Hammerfest Arbeiderparti. I iFinnmark legger de derfor fram sine argumenter på at Hammerfest regionen i stedet er et industrikraftsenter, og det er spesielt tre store prosjekter som trekkes frem, hvorav Horisont Energi sitt Barents Blue som omdanner gass til ammoniakk og blå hydrogen er en av dem.

E24.no: Equinor skal produsere hydrogen fra gass i Storbritannia, og vil ta erfaringen videre til USA, skriver E24.

Finansavisen.no: SpareBank 1-analytikerne Thomas Dowling Næss og Fabian Jørgensen har sett nærmere på henholdsvis Hexagon Purus og Hexagon Composites. Begge ser for seg en  dobling av aksjekursene, og spår derfor kjøp.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.