Nyheter Politikk
Ingebjørg Telnes Wilhelmsen fra Norsk Hydrogenforum og styreleder Werner Diwald fra Det tyske hydrogen- og brenselcelleforbundet.

Norsk Hydrogenforum har inngått avtale med Det tyske hydrogen- og brenselcelleforbundet

Selv om det fortsatt mangler en tydelig hydrogenavtale mellom Norge og Tyskland på politisk nivå, har de to bransjeforeningene allerede bestemt seg for å samarbeide.

Avtalen mellom Norsk Hydrogenforum (NHF) og Det tyske hydrogen- og brenselcelleforbundet (DWV) har i første omgang fokus på to områder:

Hydrogen- og brenselcelleteknologiens rolle i det grønne skiftet, og hydrogen som energikilde for utslippsfri transport og industrielt bruk.

Siden både Norge og Tyskland fikk nye regjeringer høsten 2021, ser de to organisasjonene dette som en ypperlig måte å styrke samspillet mellom industri, forskningsinstitusjoner og organisasjoner i begge land, noe som også er tråd med mantraet til det Norsk-Tyske Handelskammeret.

LES OGSÅ: 100% utslippsfritt – nå kan oppdrettsnæringen si farvel til dieselaggregatene

En plattform for økt samarbeid

— Dette er to land som allerede har god erfaring med produksjon, bruk og utvikling av nye teknologier for hydrogen. De er dermed godt rustet for å ta en ledende posisjon i den europeiske hydrogenverdikjeden, sier Michael Kern, administrerende direktør for Norsk-Tysk Handelskammer på Norsk Hydrogenforums nettsider.

— Målet er at vi begge kan stille enda sterkere i den globale konkurransen, og vi håper at bedrifter og institusjoner fra begge land vil benytte seg av plattformen denne avtalen vil gi, avslutter han.

Fikk du med deg? Hynion vurderer å produsere sin egen hydrogen

Partneravtale

— Målet til DWV er å fremme hydrogen fra fornybare kilder, samt å gjøre grønn hydrogen til en viktig del av en bærekraftig og stabil energinæirng, sier Werner Diwald – styreleder i DWV. Dette strategiske partnerskapet med et annet land som også vil produsere og eksportere grønt hydrogen, gjør at vi kan jobbe sammen for å nå vårt felles mål, avslutter han.

Les også: — Norge er i ferd med å bli akterutseilt

Stor norsk interesse for tyske bedrifter

—  Jeg er veldig glad for denne avtalen med vår tyske søsterorganisasjon, som jeg tror vil bli en viktig katalysator for hydrogensatsingen i begge land, sier Ingebjørg Telnes Wilhelmsen, generalsekretær i NHF.

— Vi ser at Tyskland har klare produksjonsmål og treffsikre virkemidler for hydrogen, og samtidig har vi i Norsk Hydrogenforum mange medlemmer som ønsker å bli partnere med tyske bedrifter. For oss er derfor dette en ren vinn-vinn-situasjon, avslutter Wilhelmsen.

Kilde: Norsk Hydrogenforum

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.