Nyheter Nyheter

Dagens hydrogen-saker i media: Mandag 28. februar

Vi holder deg oppdatert.

TU.no: — Hvis man skal elektrifisere både Wisting og Melkøya, faller all strømmen ned i et stort Equinor-formet hull. Da blir det ikke noe grønt hydrogen i FInnmark, sier styreleder Liv Monica Stubholt i Green Ammonia Berlevåg til TU.

Børsen.no: Nå rømmer verden fra Putin, skrive Børsen i en sak hvor temaet er at store internasjonale selskaper selger seg ut fra Russland. Det gjelder blant annet Equinor, som har sagt at de vil stanse nye investeringer i Russland, og at de vil starte prosessen med å gå ut av de eksisterende «Joint Ventures» i Russland. Det gjelder også Oljefondet, bekrefter finansminister Trygve Slagsvold Vedum (SP), og BP som skal kvitte seg med sin eierandel på 20% i statseide Rosneft. Det samme gjelder også en av verdens rikeste menn, Andrew Forrest, som blant annet trekker seg ut fra et stort hydrogenprosjekt i Russland, i følge Børsen.no.

Transport og logistikk: Ekornes og DB Schenker øker fokuset på renere langtransport. De starter riktignok med biogass, men hydrogen vil nok også være en del av løsningen etter hvert, sier Peter Stangeland – markedsdirektør i DB Schenker.

Anlegg og transport:  Everfuel AS startet før jul med distribusjon av grønt hydrogen. Hydrogenet er produsert med kraft fra egne vindmøller og distribueres til en voksende dansk bilpark på hydrogen.

Produksjonen skjer fra Siemens Gamesa sitt pilotanlegg i Brande, midt på Jylland i Danmark, skriver Anlegg og transport.

DN.no: De høye strømprisene kan vare mye lenger enn neste vinter, er tittelen på en kommentar fra Sverre Alvik i DN. Som nasjon har vi råd til smartere strømbruk, selv om ikke alle husholdninger har det. Da må Enova gi støtte til tiltak folk vil ha , skriver han.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.