Nyheter Industri
Origin og Orica planlegger ny stor hydrogen hub. Foto: Origin

Ny stor grønn hydrogen hub i Australia?

Origin Energy og Orica vil bygge et nytt hydrogenknutepunkt i Hunter Valley i  delstaten New South Wales, en av Australias viktigste kullregioner.

I følge de to nettavisene Upstream Energy og Renew Economy er målet å etablere en forsyningskjede for grønn hydrogen i stor skala, mye takket være industrien i Newcastle  og det faktum at havnen er verdens største eksporthavn for kull.

Starter med 55 megawatt

Planen er at det foreslåtte hydrogenknutepunktet skal produsere grønt hydrogen fra en 55-megawatt elektrolysør drevet av fornybar energi fra Origins egen portefølje, men hele poenget  er at anlegget skal være skalerbart slik at produksjonen enkelt kan utvides.

LES MER: Her er rapporten om Storbritannias første storskala hydrogenanlegg

I følge Upstream er det blant annet ventet økt etterspørsel fra både trailere og buss-selskaper, samt at regionens tungindustri også vil være interessert i renere kraft.

I følge Orica innebærer dette også å studere hvordan hydrogenet kan konverteres til grønn ammoniakk på deres eksisterende produksjonsanlegg på Kooragang Island , hvorvidt de kan blande hydrogen i naturgassledninger, og hvordan dette i så fall kan øke Australias eksport av hydrogen.

— Etter å ha drevet anlegget vårt på Kooragang i over 50 år, er vi forpliktet til å sikre at både anlegget og regionene rundt forblir konkurransedyktige i lavkarbonøkonomien. Samtidig ønsker vi også å bidra til å  opprettholde Australias produksjonsevne, sier Orica-sjef Sanjeev Gandhi til Renew Economy.

SE OGSÅ: Ser på import av grønn og blå ammoniakk som rådyr grønnvasking

—  Samarbeidet med Orica og de andre partnere gir oss en uvurderlig mulighet til å utforske hvordan grønt hydrogen kan bidra til å drive en renere fremtid for produksjons-, transport- og industrikunder i Australia, sier Origin-sjef Frank Calabria til Upstream Energy.

— Å reduksere utslippene fra Australias produksjonssektor er nøkkelen til å nå landets ambisjon om å være netto nullutslipp innen 2050, og dette kan kun oppnås hvis energiindustrien, kunder og myndigheter samarbeider for å støtte utviklingen av hydrogen som en fremtidig energikilde, sier Calabria.

Kilde: Upstream Energy og Renew Economy.

FIKK DU MED DEG? — EUs plan om at grønn hydrogen må komme fra fornybare prosjekter er meningsløs

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.