Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2
Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: Onsdag 9. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Regjeringen.no: Statsminister Jonas Gahr Støre holdt i går et innlegg under første spadetak for produksjon av grønn ammoniakk – på Yaras nye hydrogenfabrikk på Herøya. Hele talen, som fokuserer på industriens og hydrogens rolle i det grønne skiftet, leser du her.

Finansavisen: Grønne aksjer til værs i går. I følge NTB vil EU-kommisjonen gjøre Europa uavhengig av russisk olje og gass innen 2030, og to tredeler av etterspørselen etter russisk gass skal kuttes innen nyttår. Etter nyheten steg grønne aksjer kraftig: Hydrogenselskapet Nel økte blant annet med 17,3%.

E24.no: Også E24 skriver om den samme effekten av NTB-meldingen: — Nyheten fra EU i dag er muligens veldig positiv for grønne aksjer, sier analytiker Turner Holm i Clarksons Platou til E24.

Sintef: Hydro øker farten mot å bli en nullutslippsprodusent, og utvider derfor samarbeidet med Sintef.  De har samarbeidet lenge, hovedsaklig med fokus på aluminium, men nå inkluderes flere forretningsområder og avtalen løftes derfor opp på konsernnivå. — Hydro er spesielt interessert i å utvikle kunnskap og løsninger innen batterier, hydrogen og teknologiutvikling innen aluminium. Her er vi allerede i verdensklasse faglig, og vil utvikle oss enda raskere sammen med Hydro, sier Sintefs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv.

Stavanger Aftenblad: I anledning kvinnedagen samlet fagbevegelsen, Industri Energi , Norsk olje- og gass, og Petroleum Ladies Club seg til frokostmøte hos Equinor på Forus.

For å bygge flere kvinner, er det viktig å jobbe systematisk med likestilling, mener organisasjonssekretær i Industri og Energi, Ann Sesilie Tekfeldt. Stikkordet er mangfold, som fremmer  innovasjon, bedrer beslutningsprosesser, gir økning i produktivitet, gir bedre risikostyring og bedrer arbeidsmiljøet: Helt nødvendige egenskaper for å bygge opp nye næringer innen hydrogen, havvind med mer.

Børsen: Norsk analyseselskap mener Europa kan klare seg uten russisk gass allerede neste vinter. —Det vil i så fall treffe Russland hardt, er konklusjonen i rapporten fra Rystad Energy som Borsen.no gir deg høydepunktene fra.

Aftenbladet.no: MF Hydra, verdens første hydrogenferge er forsinket igjen. Opprinnelig skulle den bli satt i drift i slutten av 2021, så var det våren 2022. Nå blir det først til høsten at hydrogen blir tatt i bruk som drivstoff på fergesambandet.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.