Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2
Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: Onsdag 9. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Regjeringen.no: Statsminister Jonas Gahr Støre holdt i går et innlegg under første spadetak for produksjon av grønn ammoniakk – på Yaras nye hydrogenfabrikk på Herøya. Hele talen, som fokuserer på industriens og hydrogens rolle i det grønne skiftet, leser du her.

Finansavisen: Grønne aksjer til værs i går. I følge NTB vil EU-kommisjonen gjøre Europa uavhengig av russisk olje og gass innen 2030, og to tredeler av etterspørselen etter russisk gass skal kuttes innen nyttår. Etter nyheten steg grønne aksjer kraftig: Hydrogenselskapet Nel økte blant annet med 17,3%.

E24.no: Også E24 skriver om den samme effekten av NTB-meldingen: — Nyheten fra EU i dag er muligens veldig positiv for grønne aksjer, sier analytiker Turner Holm i Clarksons Platou til E24.

Sintef: Hydro øker farten mot å bli en nullutslippsprodusent, og utvider derfor samarbeidet med Sintef.  De har samarbeidet lenge, hovedsaklig med fokus på aluminium, men nå inkluderes flere forretningsområder og avtalen løftes derfor opp på konsernnivå. — Hydro er spesielt interessert i å utvikle kunnskap og løsninger innen batterier, hydrogen og teknologiutvikling innen aluminium. Her er vi allerede i verdensklasse faglig, og vil utvikle oss enda raskere sammen med Hydro, sier Sintefs konsernsjef Alexandra Bech Gjørv.

Stavanger Aftenblad: I anledning kvinnedagen samlet fagbevegelsen, Industri Energi , Norsk olje- og gass, og Petroleum Ladies Club seg til frokostmøte hos Equinor på Forus.

For å bygge flere kvinner, er det viktig å jobbe systematisk med likestilling, mener organisasjonssekretær i Industri og Energi, Ann Sesilie Tekfeldt. Stikkordet er mangfold, som fremmer  innovasjon, bedrer beslutningsprosesser, gir økning i produktivitet, gir bedre risikostyring og bedrer arbeidsmiljøet: Helt nødvendige egenskaper for å bygge opp nye næringer innen hydrogen, havvind med mer.

Børsen: Norsk analyseselskap mener Europa kan klare seg uten russisk gass allerede neste vinter. —Det vil i så fall treffe Russland hardt, er konklusjonen i rapporten fra Rystad Energy som Borsen.no gir deg høydepunktene fra.

Aftenbladet.no: MF Hydra, verdens første hydrogenferge er forsinket igjen. Opprinnelig skulle den bli satt i drift i slutten av 2021, så var det våren 2022. Nå blir det først til høsten at hydrogen blir tatt i bruk som drivstoff på fergesambandet.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Biler man ikke skal kjøre i proptech-tidsalderens hovedstad

Torbjørn Leidal, European Resource Hub

— Bærekraft er konkurransekraft

Axel Christian Klafstad, GreenH
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.