Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2
Her får du oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Dagens hydrogen-saker i media: Tirsdag 15. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

 

iTromsø: Den tyske flygiganten Deutsche Aircraft vil bruke kraftoverskuddet i nord til å lage «utslippsfri flybensin». I tillegg vil de teste ut sitt nye fly på nordnorske flyplasser.

Nå skal de samarbeide med Energi i Nord, en bedriftsklynge bestående av de største aktørene i Finnmark, Troms og Nordland, samt Troms Kraft og UiT, skriver iTromsø.

Aftenposten: Europa må bli mindre avhengig av russisk gass, og det raskt. Det er derfor på tide med et forpliktende, formelt og utvidet energisamarbeid med Europa, skriver Ole Erik Almlid – adm. dir i NHO i en kommentar.

REPowerEU: Slik skal EU erstatte russisk gass innen 2030

Hydrogen24: Ellers er det flere medier som forteller om at Hystar har fått 38,2 millioner i støtte fra Enova - for å gjøre grønn hydrogen mer lønnsomt. Vi lenker derfor ubeskjedent nok til vår egen sak om dette som kom i går.

Nationen: Lavspenning i Nordsjøen er tittelen på kommentaren til Hans Bårdsgård.

Temaet er at Sigbjørn Gjelsvik (Sp) vil stoppe den planlagte elektrifiseringen av sokkelen, fordi sokkelen bør drives på havvind eller grønn hydrogen, og at karbonet fra gassbrenning må lagres tilbake under Nordsjøen. Det er ikke Klima- og miljøminister Barth Eide (AP) fornøyd med, og kommentaren problematisere hvorvidt han vil få støtte fra Olje- og energiministeren eller de andre statsrådene til å skyte ned utspillet.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.