Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2

Dagens hydrogen-saker i media: Onsdag 16. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Aftenposten: — Ja, Aftenposten, jeg kjenner handlingsregelen, sier en lett indignert Espen Barth Eide – Klima- og miljøminister (Ap), i denne kronikken. Eide minner om ordtaket; «Det er forskjell på å evne å prioritere og å sløse bort formuen», og påpeker at blant annet REPowerEU gjør at vi må intensivere omstillingen til fornybarsamfunnet – blant annet ved karbonfangst og lagring, samt hydrogen. Poenget til Eide er med andre ord at vi må ha to tanker i hodet, der vi må klare å bygge de verdikjedene som vokser frem i takt med avkarboniseringen av markedene der ute.

Sunnmørsposten: Grønn skips­fart – vi må tenke nytt. Det er navnet på en kronikk fra Jan Emblemsvåg – professor ved NTNU Ålesund. Han er skeptisk til om grønn hydrogen og ammoniakk egner seg i skipsfart – og da spesielt på tunge kontainerskip. Stikkordene er lav termisk energi som krever dobbelt så mye drivstoff, at det kreves mye strøm for å produsere, og at det blir en kostnadsmessig utfordring. En løsning kan være kjernekraft.

Hydrogen24: Det er flere som nevner danskenes kjempeløft innen grønt hydrogen, der de skal bygge opp til 6 gigawatt (GW) med elektrolysekapasitet for å konvertere fornybar kraft til grønt hydrogen. Vi bruker derfor vår egen sak om dette.

Fri Fagbevegelse: «Norge må snarest satse stort på hydrogen og ammoniakk» er tittelen på kommentaren til Kjell Werner, som følger opp LO og NHOs hydrogenseminar på mandag.

Her ser du LO og NHOs gratis hydrogenseminar

Hydrogen24: På det samme seminaret var også Sveriges næringsminister, Karl-Petter Thorwaldsson. Han fortalte at det grønne skiftet allerede har ført til en industrirevolusjon i nabolandet, der gevinsten er tusenvis av jobber, spesielt i distriktene. Og siden europeiske kunder står i kø for å kjøpe grønne produkter - der hydrogen er en avgjørende faktor - kan de også øke prisen med mellom 20 og 30 prosent.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.