Nyheter Politikk
Hadia Tajik tar plass i Energi- og miljøkomiteen når hun kommer tilbake til Stortinget. Foto: Arbeiderpartiet

Hadia Tajik til Energi- og miljøkomiteen

Tidligere Arbeidsminister og nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, blir nytt medlem i Energi- og miljøkomiteen. Ledervervet får hun ikke.

Det er Dagbladet som skriver at Arbeiderpartiets stortingsgruppe vil konstituere seg på nytt onsdag. Etter at Hadia Tajik gikk av som Arbeids- og inkluderingsminister og Terje Aasland rykket opp til posten som Olje- og energiminister må partiet legge kabalen på nytt for hvordan mannskapet på Stortinget fordeles.

Ifølge avisen kommer Tajik til å gå inn som ordinært medlem av Energi- og miljøkomiteen. Hun blir dermed verken partiets fraksjonsleder i komiteen eller komiteleder. Aasland var leder av Energi- og miljøkomiteen før han gikk inn i regjeringen. Tajik er sykmeldt på ubestemt tid. I hennes fravær er det Tom Kalsås som er vararepresentant. Det vil dermed være Kalsås som går inn i Energi- og miljøkomiteen frem til Tajik er tilbake.

Terje Lien Aasland blir ny olje- og energiminister

Arbeiderpartiets øvrige medlemmer i komiteen er Marianne Sivertsen Næss, Stein Erik Lauvås, Linda Monsen Merkesdal og Mani Hussaini. Av disse er det Lauvås som har lengst erfaring fra Stortinget, med sine to foregående perioder som stortingsrepresentant.

Une Bastholm fra MDG er komiteens første nestleder og Sofie Marhaug fra Rødt er andre nestleder.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.