Nyheter Nyheter
Den verdenskjente frihetsgudinnen står på Liberty Island – ved munningen av Hudsonelva i New Yorks havn. Foto: Pexels

New York skal bli hydrogenhub

«If you can make it there, you’ll make it anywhere». Ok, denne lette omskrivningen av Sinatras klassiker var billig, men vi klarte ikke å la være.

New Yorks guvernør Kathy Hochul signerte nylig en flerstatsavtale med over 40 partnere i det amerikanske hydrogenmarkedet, der det endelige målet er gjøre New York i stand til å redusere sine klimagassutslipp med hele 85 % innen 2050.

I følge H2 View har guvernøren bekreftet at New York ønsker å lede an i prosjektet, der også Connecticut, Massachusetts og New Jersey deltar som samarbeidspartnere.

Storfint besøk i hovedstaden: — Vi er her fordi det er viktig

Hele verdikjeden

Som hydrogenhub ønsker New York å koble sammen hele verdikjeden av hydrogenprodusenter, brukere, teknologi- og utstyrsprodusenter, og forsknings- og utviklingssamfunnet, inkludert nasjonale laboratorier og universiteter.

— New York er stolt av å lede an i kampen mot klimaendringene. Å øke fokuset og samarbeidet rundt hydrogen er helt avgjørende for at vi skal lykkes i vår jakt etter grønne alternativer, sier guvernør Hochul til H2 View. Hun benyttet derfor også anledningen til å takke guvernørene Lamont i Connecticut, Baker i Massachussets, og Murphy i New Jersey for deres partnerskap.

Nytt hydrogenprosjekt skal være perfekt for Norge

Ser etter nye partnere

Samarbeidspartnerne har forpliktet seg til å samarbeide med New York State Energy Research and Development Authority, New York Power Authority og Empire State Development Corporation om nye hydrogenprosjekter, men det stopper selvsagt ikke der.

De ser også etter partnere som kan levere elektrolysører, brenselcelleløsninger, transport, verktøy, infrastruktur for drivstoff, samt offentlige etater, organisasjoner, universiteter og høyskoler, samt fagskoler.

Banebrytende samarbeid: Tilfører hydrogen og dobler produktiviteten

Kilde: H2 View

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.