Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2

Dagens hydrogen-saker i media: 1. april

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Hydrogen24: Høyre la fram sin «egen energimelding» i går, og vi dekket seansen. Alle punktene om hydrogen og ammoniakk kan du lese her:

— Høyere tempo, tydeligere mål og mer forutsigbarhet

 

Miljøpolitisk talsperson i SV, Lars Haltbrekken, sitter i Energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Foto: SV.

NRK: Høyre vil bygge gassrør til kontinentet for å sikre stabile gassleveranser til Europa - i de samme reglene kan det forøvrig fraktes blått hydrogen.

Men her møter de kraftig kritikk. Motstanderne mener at partiet bruker dagens akutte energikrise som brekkstang til å drive gjennom gammel politikk, og Lars Haltbrekken (Sv) mener det er på grensen til umoralsk:

— Forslaget om å lete etter mer gass innebærer en stor risiko, siden Europa etter alle solemerker vil ha komme seg videre før Høyre har noe på plass. Da risikerer vi å produsere masse gass som Europa ikke vil ha, sier han til NRK.

Vurderer hydrogenrørledning mellom Norge og Tyskland

DN Investor: OCI og NortH2 går sammen med hensikt om å utvikle en integrert storskala verdikjede for grønn ammoniakk- og metanolproduksjon gjennom hydrogenforsyning fra NortH2 til OCIs anlegg i Nederland.

NortH2 er et storskala havvind-til-hydrogen-prosjekt som utvikles i Eemshaven-området. I den nåværende fasen består NortH2 av Equinor, RWE, Shell og Gasunie – med støtte fra Groningen Sea Ports. OCIs anlegg vil bli forsynt med hydrogen fra anlegget.

Nordrenett.no: Hurtigruten skal laga nullutslippsskip som skal sjøsettes innen 2030. Nå skal de samarbeide med Sintef om å finne ut hvilken teknologi de skal gå for. Hydrogen eller ammoniakk kan være svaret, men også andre alternativer vil bli vurdert.

Dalane Tidende: Hydrogenproduksjon gir nye muligheter på Kaupanes: Nå er Eigersund næring og havn KF i dialog med to ulike oppdrettsselskaper som vurderer å etablere seg. Nøkkelen er hvorvidt Dalane Hydrogen får Enova-støtte, og svaret på det kommer rundt påsketider.

Blir svaret ja, kan hydrogenanlegget skaleres opp slik at spillvarmen kan brukes til å drifte et anlegg for kongereker eller annen type oppdrett.

Ellers er det mange mindre aviser som dekker sammenslåingen av Aker-selskapene idag, vi minner derfor om:

Aker Clean Hydrogen og Aker Offshore Wind slås sammen med Aker Horizons

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.