Nyheter Politikk
Foto: Pexels / Dominika-Gregušová

Britisk støttepakke på hele 240 millioner pund

I følge Circular online har den britiske regjeringen kunngjort en støttepakke på 375 millioner pund for å styrke landets energisikkerhet. Av disse er 240 millioner øremerket hydrogen.

De 240 millionene skal støtte produksjonen av hydrogen som et «rent og rimelig drivstoff for industrien», og omfatter både forskning, utvikling og distribusjon av løsninger som reduserer avhengigheten av fossilt brensel.

— De høye gassprisene kombinert med Russlands aggresjon i Ukraina har gjort at det er et presserende behov for å produsere mer av energien vi trenger her i Storbritannia, sier nærings- og energiminister Kwasi Kwarteng.

REPowerEU: Slik skal EU erstatte russisk gass innen 2030

— Formålet med støtten er å frigjøre det enorme potensialet til hydrogen, slik av det - sammen med kjernekraft og karbonfangst -  kan dekke landets energibehov, sier han til Circular online.

Støtteordningene inkluderer blant annet

  • Netto null-hydrogenfond på £240 millioner: Skal finansiere grønn hydrogenproduksjon, og midlene skal være tilgjengelig fra slutten av 2022. Regjeringen har som mål å nå en produksjonskapasitet opp mot 2GW innen 2025, og opp mot 10 GW innen 2030.

  • Hydrogen Business Model: Vil gi ytterligere 100 millioner pund, som ved å bruke differansekontrakter skal dekke differansen mellom produksjonskostnaden og salgsprisen for hydrogen. Finansieringen av dette skal lanseres sommeren 2022.

Verdens første hydrogendrevne lasteskip får 104 millioner i støtte fra Enova

  • Industrial Hydrogen Accelerator: Et innovasjonsprogram på 26 millioner pund for å oppfordre britisk industri til å ta i bruk hydrogen som en ren og rimelig drivstoffkilde.

  • 5 millioner pund i CCS-støtte: Målet er å akselerere karbonfangst- og lagring under ACT 3-ordningen. .

Den offentlige hydrogenstøtten kommer i tillegg til omfattende private investeringer, inkludert et nytt elektrolyseanlegg i Sheffield som i tillegg til å støtte hydrogenindustrien også skal skape opp mot 500 arbeidsplasser.

Storfint besøk i hovedstaden: — Vi er her fordi det er viktig

Kilde: Circular online

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.