Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 26. april

Travel morgen på jobben? Ikke stress, her får du oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Finansavisen: Oslo Børs startet uken med markant fall. Hovedindeksen endte ned 2,99 prosent. Det ble omsatt aksjer for 5,6 milliarder kroner.

Equinor falt 4,2 prosent, mens Aker BP endte ned 5,9 prosent. Vår Energi ble svekket 5,5 prosent. DNO var ned 8,5 prosent. Ellers er det verdt å merke seg at Aker Clean Hydrogen skal legge frem kvartalsresultatene sine i dag.

DN: Tapene øker for Aker Clean Hydrogen. I den ferske kvartalsrapporten er det et underskudd før skatt på drøye 65 mill. kroner, mot et underskudd før skatt på 53 mill. kroner i fjerde kvartal 2021.

I kvartalet omsatte selskapet for 3,3 millioner kroner, ned fra 5,5 mill. kroner i fjerde kvartal i fjor.

Oslo Børs: Kvartalsresultatene til Aker Clean Hydrogen kan ses her.

INOVYN får 10 millioner fra Enova til grønn hydrogenfabrikk

DN Direkte: Aker Horizons og Statkraft inngår samarbeidsavtale fremgår det av en melding tirsdag morgen. Gjennom Aker Clean Hydrogen skal Aker Horizons og Statkraft utforske mulighetene for grønn hydrogen- og ammoniakkproduksjon i India og Brasil.

Dette har også vi laget en sak på:

Aker Horizons og Statkraft vil produsere grønt hydrogen og ammoniakk i India og Brasil

Fremover: Aker Horizons og Nordkraft inngår samarbeid om industriutvikling: Denne transaksjonen gjør at kundene kommer nærmere, for eksempel produksjon av hydrogen og grønt stål, sier Eirik Frantzen, administrerende direktør i Nordkraft.

Haugesunds Avis: Marin Energi Testsenter AS (Metcentre) venter på at NVE skal gi konsesjon for fire nye vindturbiner vest for Karmøy. Med dagens tre vil man da komme opp i syv vindturbiner totalt.

Konsesjonssøknaden omfatter primært vindkraft, men i følge Haugesunds Avis kan det også bli aktuelt å teste ut andre typer produksjons og lagringsanlegg for energi, deriblant bølgekraft, flytende solkraft, og hydrogenproduksjon.

Hitra-Frøya: Hitra kommune, TrønderEnergi og Statkraft med flere, jobber i fellesskap med et forprosjekt om hydrogenproduksjon på Hitra.

Bakgrunnen er at Enova har lagt opp til en konkurranse der de vil støtte to til fire hydrogenknutepunkter på grønt hydrogen med opptil 150 millioner kroner.

Blant Hitras fordeler trekkes det frem at det allerede produseres mye strøm fra vindkraft i øyregionen, at det er et etablert industriområde, og at det ligger plassert midt i skipsleden.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.