Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 27. april

Travel morgen på jobben? Ikke stress, her får du oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Klassekampen: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil gasse på med olje- og gass, og er ikke bekymret for klimarisikoen ved å åpne nye felt, skriver Klassekampen.

— Selv om vi må jobbe for å finne nye løsninger for å produsere energi med lave utslipp, som karbonfangst- og lagring og blått hydrogen, så kan vi ikke slutte å bruke olje og gass. Så god råd har selv ikke Norge, sier Vedum.

Hydrogen24: Ellers er det flere som skriver om at Aker Horizons og Statkraft skal samarbeide om grønt hydrogen og ammoniakk i Brasil og India, så her bruker vi vår egen sak.

Aker Horizons og Statkraft vil produsere grønt hydrogen og ammoniakk i India og Brasil

E24: Økt underskudd for Aker Offshore Wind, skriver E24.
Akers havvindssatsing har tapt 103 millioner kroner hittil i år, før selskapet etter planen skal gå inn i Aker Horizons.

Elmagasinet: Drammen havn og Glitre Energi samarbeider om bærekraftige løsninger for å skape en av Norges grønneste havner innen 2030.

— Dette krever ambisiøse tiltak. Her skal vi se på både hydrogen, solkraft og kartlegging av nettkapasiteten, sier havnesjef Einar Olsen. Havnesjefen ser også for seg å bli et fremtidig knutepunkt for hydrogen, og det gjør  samarbeidet med Glitre Energi og AppliedHydrogen spesielt interessant,

Glitre Energi satser på grønt hydrogen

Klassekampen: Dagens leder handler om norsk metall, eller mangelen på den. For i følge en rapport fra det belgiske universitetet KU Leuven har hele Europa behov for metaller for å lykkes med det grønne skiftet. I følge Klassekampen forsterkes problemet fordi det i de norske strategiplanene er kraftbransjen og oljeindustrien som legger premissene, og deres behov står ofte i motsetning til resten av næringslivet.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Biler man ikke skal kjøre i proptech-tidsalderens hovedstad

Torbjørn Leidal, European Resource Hub

— Bærekraft er konkurransekraft

Axel Christian Klafstad, GreenH
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.