Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 27. april

Travel morgen på jobben? Ikke stress, her får du oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Klassekampen: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil gasse på med olje- og gass, og er ikke bekymret for klimarisikoen ved å åpne nye felt, skriver Klassekampen.

— Selv om vi må jobbe for å finne nye løsninger for å produsere energi med lave utslipp, som karbonfangst- og lagring og blått hydrogen, så kan vi ikke slutte å bruke olje og gass. Så god råd har selv ikke Norge, sier Vedum.

Hydrogen24: Ellers er det flere som skriver om at Aker Horizons og Statkraft skal samarbeide om grønt hydrogen og ammoniakk i Brasil og India, så her bruker vi vår egen sak.

Aker Horizons og Statkraft vil produsere grønt hydrogen og ammoniakk i India og Brasil

E24: Økt underskudd for Aker Offshore Wind, skriver E24.
Akers havvindssatsing har tapt 103 millioner kroner hittil i år, før selskapet etter planen skal gå inn i Aker Horizons.

Elmagasinet: Drammen havn og Glitre Energi samarbeider om bærekraftige løsninger for å skape en av Norges grønneste havner innen 2030.

— Dette krever ambisiøse tiltak. Her skal vi se på både hydrogen, solkraft og kartlegging av nettkapasiteten, sier havnesjef Einar Olsen. Havnesjefen ser også for seg å bli et fremtidig knutepunkt for hydrogen, og det gjør  samarbeidet med Glitre Energi og AppliedHydrogen spesielt interessant,

Glitre Energi satser på grønt hydrogen

Klassekampen: Dagens leder handler om norsk metall, eller mangelen på den. For i følge en rapport fra det belgiske universitetet KU Leuven har hele Europa behov for metaller for å lykkes med det grønne skiftet. I følge Klassekampen forsterkes problemet fordi det i de norske strategiplanene er kraftbransjen og oljeindustrien som legger premissene, og deres behov står ofte i motsetning til resten av næringslivet.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.