Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 29. april

Travel morgen på jobben? Ikke stress, her får du oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

NRK: NRK melder i dag om at Stavanger-selskapet Westgass Hydrogen skal bygge ut fyllestasjonar for lastebiler på strekningen Oslo, via Sørlandet og Vestlandet opp til Trondheim.

Vi kommer tilbake til denne saken.

Oslo Børs: En geoteknisk undersøkelse for Barents Blue-prosjektet bekrefter at beliggenheten på Markoppneset i Repparfjorden er egnet for oppdraget. Undersøkelsen er utført av Multiconsult.

— Multiconsults geotekniske kartlegging av lokasjonen på Markoppneset bekrefter at vi er i rute med utviklingen av Barents Blue. Dette gir oss forsikringen vi trenger om at kvaliteten på fabrikkbeliggenheten er god, sier Bjørgulf Haukelidsæter Eidesen, administrerende direktør i Horisont Energi.

Barents Blue-prosjektet rykker stadig fremover

Oslo Børs: Teco 2030 lanserer sin årsrapport for 2021 i dag, og rapporten kan du laste ned nederst i børsmeldingen.

E24: Aker Horizons (investeringsselskapet til Røkkes grønne satsinger) økte verdiene til 17 mrd. i første kvartal. Samtidig har aksjene i Aker Offshore Wind, Aker Clean Hydrogen og Aker Carbon Capture falt kraftig hittil i år – i likhet med flere andre grønne aksjer på markedsplassen Euronext Growth.

Hydrogen24: Flere skriver om at NTE har søkt Enova om støtte til å bygge hydrogenfabrikk, så her bruker vi vår egen sak:

Slik skal NTE Energi og H2 Marine gjøre maritimt hydrogen konkurransedyktig

Tidens Krav: Selskapet GreenH har inngått en samarbeidsavtale med  oppdrettsanlegget Salfjord som har planer om å bygge Norges største landbaserte oppdrettsanlegg på Tjeldbergodden. De planlegger også å utvide med enda et anlegg i byggetrinn to.

Dersom GreenH får støtte av Enova til å bygge sitt hydrogenanlegg, kan dermed oppdrettsanleggene utnytte oksygenet som blir til overs etter hydrogenproduksjonen. Samarbeidsavtalen er dermed en vinn-vinn-situasjon for begge parter.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.