Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 16. mai

Travel morgen på jobben? Ikke stress, i vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Finansavisen: Advokatfirmaet Grette økte omsetningen med 25% i fjor, og sikret nok et rekordresultat – og mye ligger nok i at selskapet har spisset seg.

— Fellesnevneren for mye av det vi driver er infrastruktur. Vi har dratt nytte av utviklingen innenfor fornybar energi, avkarbonisering av industrien, og nye store industriprosjekter, sier partner Bjønness-Jacobsen. Disse markedene begynner å bli modne her til lands. Det har vært, og vil fortsatt være mange transaksjoner knyttet til vann- og solkraft i årene som kommer, sier han.

iFinnmark: Toyotas hybridbil Mirai er som å kjøre en ny og fin elbil, bare at du slipper rekkeviddeangst. Denne uken er bilen på turne i Øst-Finnmark.

— Den 18. mai starter vi, sier Kjell Richardsen, næringsutvikler i Berlevåg kommune, til iFinnmark. Det er Øst-Finnmarkrådet som sammen med Berlevåg kommune, Varanger Kraft og Norwegian Hydrogen vil vise fram bilen i Kjøllefjord, Gamvik, Tana, Berlevåg, Kirkenes og Vadsø, forteller Richardsen.

Bakgrunnen for turen er at Øst-Finnmarkrådet sendt en felles søknad for flere kommuner i regionen til Miljødirektoratet, nettopp for innkjøp av hydrogenbiler.

Les mer her:

Storfint besøk i hovedstaden: — Vi er her fordi det er viktig

DN.no: Næringsminister Jan Christian Vestre har besøkt over 200 bedrifter – nå er han etterlyst på Stortinget, der opposisjonen mener han bør tilbringe mer tid.

Nettavisen: Den nye Zaptec-sjefen har jogget under Elon Musk i Tesla. Nå spår han store endringer i ladebransjen. For selv om EUs Green Deal blant annet innebærer 20 millioner euro til en million nye ladestasjoner for el og hydrogen innen 2025, så mener han at ikke alle vil klare seg.

— Personlig tror jeg at dette er en altfor capex-tung bransje å være produsent i til at alle ladeselskapene får være med videre, sier Zaptec-sjefen.

 

 

H2Konstabel skal lære brannmenn å håndtere hydrogen

E24: Grunnen til at Norge klarte klimamålene i fjor, var at Equinors anlegg på Melkøya i Hammerfest var stengt som følge av brannen i 2020.

Men 17. mai åpner anlegget igjen:  – Nedgangen i fjor var høyst midlertidig, sier Lars Haltbrekken (SV), og nå kommer utslippene til å gå opp igjen, sier han.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.