Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 30. mai

Travel morgen? Ikke stress. Hent deg heller en kopp kaffe med god samvittighet – for her er dagens hydrogennyheter.

E24: Hydrogenselskapet Teco 2030 jobber med å utvikle en brenselcelle for hydrogen og skal etter planen etablere en fabrikk i Narvik. I dagens børsmelding melder de at de har sikret et konvertibelt lån på 70,6 millioner kroner fra eksisterende investorer, inkludert den saudiarabiske partneren Al Misehal Group og eieren av lokalene som skal brukes i Narvik.

På generalforsamlingen denne måneden godkjente aksjonærene at styret kunne utstede et konvertibelt lån på inntil 120 millioner kroner. I meldingen sier Teco 2030 at de umiddelbart vil starte arbeidet med å hente inn resten av beløpet.

TECO 2030 og Narvik Hydrogen har gode nyheter til nordnorske kunder

Klassekampen: Spår økte strømpriser i nord. Et kraftoverskudd i Nord-Norge gjør at regionen i dag har rimelig strøm, men store investeringer innen vei, bolig, sjømat, flyplasser, hydrogen og batterifabrikker i landsdelen gjør at konsernsjef Semming Semmingsen i Troms Kraft kun mener at det er snakk om tid før det blir kraftmangel.

Vattenfall snuser på fossilfri luftfart

Agderposten:  I en kronikk skriver Linda Øygarden fra Arendal Høyre at næringsutvikling og velferd henger sammen. Derfor må Arendal benytte den unike muligheten de har til å skape vekst gjennom satsing på næringsutvikling.

Hun peker spesielt på potensialet for bærekraftig vekst og mulighetene i det grønne skiftet, som hydrogen, batterier, energisystemer og havvind.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.