Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 10. juni

I vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikt over nyhetsbildet i det norske hydrogenmarkedet. Her er dagens utvalgte.

Aftenposten: I saken «Den verdensberømte kjelleren» tar Aftenposten oss nesten 80 år tilbake i tid, til sabotasjeaksjonen på hydrogenfabrikken på Vemork.

Regjeringen: På mandag deltar næringsminister Jan Christian Vestre på tysk-norsk hydrogenforum i Hamburg. Der vil han møte næringsliv og representanter fra nord-tyske delstater.

–—Norge og Tyskland er i gang med arbeidet med et industrielt partnerskap for grønn industri, havvind, hydrogen og karbonfangst og -lagring. Hydrogen kan spille en nøkkelrolle på veien til et lavutslippssamfunn, og er en viktig del av vårt industrielle partnerskap med Tyskland.

— Da er det helt avgjørende at norsk og tysk næringsliv finner gode arenaer for samarbeid, sier næringsminister Jan Christian Vestre.

EU vil forby fossilbiler fra 2035: — Gode nyheter for el og hydrogen, sier Toyota

Grannar: Arriva Shipping AS satte omsetningsrekord i både 2020 og 2021, og daglig leder Sindre Matre har blitt intervjuet.

— Frem til nullutslippsteknologien blir tilgjengelig i tilstrekkeleg omfang og til et kommersielt bærekraftig nivå, vil nok våre fartøyer være hybride med lavutslippsteknologi, sier Matre. Våre nåværende og fremtidige fartøy vil ikke kunne være helelektriske med dagens batteriteknologi og infrastruktur, sier han.

Hvorvidt hydrogen eller ammoniakk blir morgendagens fornybare og bærekraftige energibærar beskriver han som det berømte  titusenkronersspørsmålet.

Romerikets Blad: Etter tre år med utredninger er det ventet at regjeringen før sommerferien framlegger et forslag om hvilken eller hvilke flyplasser nær Oslo som kan erstatte Fornebu.

I dette debattinnlegget  argumenteres det for at Kjeller flyplass bør bli valgt. Stikkordene er at Kjeller kan bli et senter for grønn og bærekraftig luftfart, på grunn av ny teknologi og nye elektrifiserte flytyper med hydrogen, batteridrift og hybride løsninger.

 

Walmart tester ut stadig mer hydrogen

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.