Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 13. juni

I vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikt over nyhetsbildet i det norske hydrogenmarkedet. Her er dagens utvalgte.

TU.no: Utslippsverstingen Mongstad er blitt verre: Står nå for mer enn 4 prosent av norske CO2-utslipp. I følge Equinor skyldes utslippsøkningen høyere produksjon.

Nationen.no: Et bredt flertall på Stortinget vil at biogass skal likestilles med elektrisitet og hydrogen, og Stortinget tar nå grep for å få flere biogassanlegg.

Doffin.no: Anskaffelsesforskriften – kunngjøring av kontraktsinngåelse: Østfold og Akershus fylkeskommune, skulle etablere en dynamisk innkjøpsordning på kjøp og operasjonell leasing av kjøretøy som i hovedsak drives med el, biogass eller hydrogen.

Nå er kontrakten avlyst: Den dynamiske innkjøpsordningen for kjøp og leasing av kjøretøy, med referansenummer 2018/7953, avsluttes herved. Det vil med andre ord ikke utlyses flere konkurranser på denne ordningen etter 09.06.22.

Nevnte ordning avløses av en ny DPS-ordning, med referansenummer 2022/28124. Viken fylkeskommune inviterer interesserte leverandører til å kvalifisere seg inn i den nye ordningen. Se kunngjøring fra Mercell.

Blir Connect Airlines det første nullutslippsflyselskapet?

Tungt.no: El-graverens største utfordring er den geniale dieselen. Uansett om alternativene heter batteri, kabel, biogass eller hydrogen, så tar det langt mer plass, kapasitet og penger enn dieselen.

iTromsø: Vil forby klimafiendtlige cruiseskip på Svalbard. Også i Tromsø havn må det strammes inn på miljø- og klimakravene, sier havnedirektøren. Nå jobbes det med å tilrettelegge for miljøvennlig drivstoff som hydrogen eller ammoniakk.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Store utslippskutt er mulig – i næringslivet

Ellen Hambro, Miljødirektoratet

Slik kan vi skalere opp bruk av hydrogen i Norden

Sigrid Lædre, Seniorforsker - SINTEF
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.