Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 13. juni

I vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikt over nyhetsbildet i det norske hydrogenmarkedet. Her er dagens utvalgte.

TU.no: Utslippsverstingen Mongstad er blitt verre: Står nå for mer enn 4 prosent av norske CO2-utslipp. I følge Equinor skyldes utslippsøkningen høyere produksjon.

Nationen.no: Et bredt flertall på Stortinget vil at biogass skal likestilles med elektrisitet og hydrogen, og Stortinget tar nå grep for å få flere biogassanlegg.

Doffin.no: Anskaffelsesforskriften – kunngjøring av kontraktsinngåelse: Østfold og Akershus fylkeskommune, skulle etablere en dynamisk innkjøpsordning på kjøp og operasjonell leasing av kjøretøy som i hovedsak drives med el, biogass eller hydrogen.

Nå er kontrakten avlyst: Den dynamiske innkjøpsordningen for kjøp og leasing av kjøretøy, med referansenummer 2018/7953, avsluttes herved. Det vil med andre ord ikke utlyses flere konkurranser på denne ordningen etter 09.06.22.

Nevnte ordning avløses av en ny DPS-ordning, med referansenummer 2022/28124. Viken fylkeskommune inviterer interesserte leverandører til å kvalifisere seg inn i den nye ordningen. Se kunngjøring fra Mercell.

Blir Connect Airlines det første nullutslippsflyselskapet?

Tungt.no: El-graverens største utfordring er den geniale dieselen. Uansett om alternativene heter batteri, kabel, biogass eller hydrogen, så tar det langt mer plass, kapasitet og penger enn dieselen.

iTromsø: Vil forby klimafiendtlige cruiseskip på Svalbard. Også i Tromsø havn må det strammes inn på miljø- og klimakravene, sier havnedirektøren. Nå jobbes det med å tilrettelegge for miljøvennlig drivstoff som hydrogen eller ammoniakk.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.