Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 20. juni

I vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikt over nyhetsbildet i det norske hydrogenmarkedet. Her er dagens utvalgte.

Nationen: — Stortinget styrer mot kraftunderskudd, og det er en varslet katastrofe Stein Lier-Hansen, sier direktør i Norsk Industri.

Han ber nå Stortinget få fortgang i kraftproduksjonen, samtidig som Norge må beholde mer av kraften i landet i stedet for å eksportere den.

— For å kutte klimagassutslippene med 35% innen 2030, må vi bruke 26 TWh mer fram mot 2030. Og da er vi fremdeles langt unna målet på 55%, som vi mener er helt urealistisk, sier Lier-Hansen. I tillegg vil forbruke økes med 23 TWh for å bygge opp grønne industrielle verdikjeder som batterier og grønt hydrogen, legger han til.

NRK: Har i dag en artikkel om at Trollstigen er uten mobildekning. Grunnen skal være lynnedslag i slutten av april som ødela basestasjonens solpaneler. Dette er forøvrig den samme basestasjonen vi lagde sak om tidligere i år.

Bærekraftig 5G på Trollstigen: Denne basestasjonen går på sol, vind og hydrogen

MidtNorskNæringsliv: Redaktøren i MN24 har fått kritikk for å skrive for lite om gründermiljøet i Midt-Norge. Han mener imidlertid at det faktisk ikke er så mye å skrive om. Hans oppfatning er at det teknologibaserte gründermiljøet er for usynlig, og lurer på om noe av forklaringen skyldes "long covid".

 

Franske Gen-Hy har fått støtte til ny elektrolysefabrikk

iFinnmark: Hallvard Raavand og Andreas Randøy i Greenpeace er skeptisk til Horisont Energis planer i Repparfjord, og frykter økte klimautslipp. Det er spesielt produksjon av blå hydrogen de er motstandere av:

— Produksjon av fossilt energi er forurensende, og det er der utslippene kommer fra. Å satse på hydrogen produsert fra fossil energi er ikke veien ut av klimakrisen vi står i nå. Vi frykter at dette er et prosjekt som vil øke utslippene, og som igjen øker avhengigheten av fossil energi. Vi vil heller ha en satsing på grønn hydrogen og grønn ammoniakk produsert på fornybar energi, sier  Andreas Randøy i Greenpeace.

Horisont Energi mener at dette ikke stemmer, da de vil fange over 99% av karbonutslippene. — Vi bruker ikke gass til fyring i vår prosess, vi vil benytte hydrogen. Med bakgrunn i dette opererer vi med en fangstrate på 99 prosent, sier Lysmen Jakobsen - leder for Horisont Energi i Hammerfest.

Rana blad.no:  HJH har kjøpt sin første store helelektriske gravemaskin, og med en vekt på hele 13 tonn er det den største som har vært i bruk på en byggeplass i Nord-Norge.  Rana Gruber har som mål å bli CO -fri innen 2025, men det er mye som må plass.

—Stålverkene vil ha ned sine globale utslipp og krav om miljøhensyn fra leverandører vil bli hardere. Vi har et ansvar om å få ned CO -avtrykket på vår malm. Håpet er å få en høyere pris fordi vi er mer attraktive med vårt produkt, men først må verdikjeden tilpasses, sier Gunnar Moe - adm. dir i Rana Gruber til Rana blad.

På sikt jobbes det også mot dumpere og lastere som kan bygges om til å kjøre på hydrogen og elektrisitet.

 

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.