Nyheter Industri
Tina Andersen fra Hystar. Foto: Privat

#Sommerspalte:

— Elektrolysøren på Kårstø er et høydepunkt

Men hos oss er det mye som skjer: Bare det siste halvåret har jeg fått mange nye kollegaer, sier Tina Andersen fra Hystar.

Navn: Tina Andersen
Stilling: Applications Engineer – Hystar

1. Hva har vært det viktigste for bransjen og din virksomhet det siste halvåret?

Det har skjedd ekstremt mye i Hystar det siste halvåret, det aller mest spennende er kanskje arbeidet med vårt første demonstrasjonsprosjekt. Dette blir en 1 MW PEM elektrolysør som skal installeres på Kårstø for Equinor og Gassco i 2023. I tillegg kan jeg nevne at vi har vokst med ca 10 ansatte det siste halvåret, samt ca 20 stk siden jeg begynte i Hystar 1.juli i fjor. Det betyr at det sjelden er to dager som er helt like hos oss.

Hystar får 38,2 millioner fra Enova

Etterspørselen etter hydrogen er raskt voksende i mange land, og jeg synes det er kjempegledelig med de ferske Enova-tildelingene til hydrogen-knutepunktene langs kysten - samt Celsa, det blir uten tvil full fart i hydrogen-Norge utover høsten!

2. Og hva tror du blir det viktigste for dere det neste halvåret?

For Hystar blir det viktig å fortsette med kommersialiseringsarbeidet vårt, både med tanke på produktutvikling, men også det forretningsmessige rundt det å kunne tilby fullverdige kommersielle produkter til markedet.

Vi merker stadig vekst i interessen for våre produkter, og jeg ser veldig frem i mot å fortsette dette arbeidet utover høsten.

3. Tror du Norge kommer til å nå klimamålene i 2030?

Dette er jo egentlig noe jeg forventer at «AS Norge» klarer, og jeg hadde nok blitt meget skuffet dersom det viser seg at vi til slutt ikke klarte det.

Løsningene finnes, så det gjenstår egentlig mest å se om vi som befolkning klarer å vise gjennomføringsevne, samt prioritere riktig.

Jeg velger å tenke optimistisk, men jeg skal innrømme at jeg anser årene frem mot 2025 som meget viktige; ikke bare å må vi stake ut riktig kurs, men vi må faktisk gjennomføre konkrete utslippskutt.

4. Hva skal du gjøre i sommer?

Det blir et par uker i Spania med samboeren, litt rundt omkring, blant annet innom Madrid der jeg var på utveksling som en del av min siving-grad fra NTNU. Dette blir den første ferieturen til utlandet på flere år, så det blir forhåpentligvis veldig bra!

5. Har du noen favorittmat / drikke om sommeren?

Grillet sjømat og et glass clara con limón, som er en litt søt radler-aktig øl, er to sommerfavoritter som passer ypperlig på ferie i Spania.

TRYKK HER FOR Å SE FLERE INNLEGG I VÅR #Sommerspalte!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.