Nyheter Tungtransport
Ulf Hafseld fra Hynion har med seg litt lett sommerlektyre på årets ferie! Foto: Privat

#Sommerspalte:

— Nå skal vi få på plass flere hydrogenstasjoner

Vi har jobbet godt med å skape gode underlag for videre vekst, og ønsker å skyte fart fremover, sier Ulf Hafseld fra Hynion.

Navn: Ulf Hafseld

Stilling: Administrerende direktør i Hynion.

1. Hva har vært det viktigste for bransjen og din virksomhet det siste halvåret?

Hydrogen har virkelig kommet på kartet i det siste, og vi som jobber både i Norge og Sverige har sett et meget sterkt engasjement fra begge lands myndigheter. Det er tydelig at man har tatt inn over seg at hydrogen må være med i bildet for å løse våre klimautfordringer.

Det som nok ikke har modnet like mye hos folk flest ennå er at det faktisk må bygges mange nye markeder – og dette tar tid.

Hynion er sterkt engasjert i denne jobben, og vil gjøre vårt for at nye markeder skal kunne vokse frem. Vi skulle gjerne sett enda større forståelse fra myndighetene slik at de la enda bedre til rette. Det ville gjort at overgangen fra fossile drivstoff til nullutslippsløsninger hadde gått enda raskere.

2. Og hva tror du blir det viktigste for dere det neste halvåret?

Jeg tror det blir et spennende andre halvår for Hynion!

Vi har jobbet godt med å skape gode underlag for videre vekst, og ønsker å skyte fart fremover. Vi er nå i den definitive sluttspurten med å få alle de fem stasjonene våre i god og regulær drift, og vil kunne øke volumene på disse. På Høvik ser vi at hydrogen blir stadig mer populært i taxinæringen, og vi har mer enn doblet volumene fra i fjor. Så skal vi få på plass en rekke nye stasjoner.

På Høvik går hydrogenpumpene for fullt — nå må de øke kapasiteten

Akkurat hvor de neste kommer er vi litt avhengige av andre for å konkludere med. Blant annet har vi søkt på svenske programmer for tilskudd til nye stasjoner.

En annen viktig sak for Hynion blir prosjektet «Vannlinjen» som planlegger for 10 stasjoner for maritim og landbasert transport langs kysten fra Oslo til Kristiansand. Vi har kontakt med flere aktører som er veldig engasjert i dette.

Hynion vil etablere «Vannlinjen»: 10 hydrogenstasjoner fra Oslo til Kristiansand

3. Tror du Norge kommer til å nå klimamålene i 2030?

Nei, da tror jeg vi har startet for sent. Men vi kommer til å være på meget god vei, og har forhåpentligvis systemer og planer klare som gjør at vi kan gå langt raskere frem i det neste tiåret.

Jeg har med boken til Bjørn H. Samset «2070» som en av mine feriebøker, og han beskriver veldig tydelig hvor komplekst dette er. Allikevel sier han altså at det er mulig å få snudd utviklingen. Jeg er også glad at han ser hydrogen som ett av hjelpemidlene vi skal bruke (selv om vi må helt til side 306 for å finne det!)

4. Hva skal du gjøre i sommer?

Det blir som vanlig å ha med seg kontoret der jeg reiser. Som leder i en liten bedrift må man regne med å ha hjemmekontor, sjøkontor, fjellkontor og som nå, Italiakontor. Men heldigvis er den daglige kontortiden mye kortere.

Jeg starter ferien veldig tidlig i år, og er allerede ferdig med en uke på Amalfikysten med familien. Det smakte utrolig godt, og gjør at jeg fikk lastet inn mange nye impulser og gode inntrykk. Det var veldig tidlig varmt her i Italia i år, så Klimautfordringen ble fort et tema i samtaler med italienerne! Så blir det litt hytteliv til fjells og til sjøs, og samvær med familie og venner. Dette blir bra!

5. Har du noen favorittmat / drikke om sommeren?

Det er veldig deilig å kunne flytte kjøkkenet ut og lage mat på grillen. Samtidig vil man gjerne ha litt lettere mat, så kyllinglår fra gode produsenter kan man fort finne på min grill.

Har man litt tid kan jeg også finne på å grille en fjellørret innpakket i purre med en god grønnsaksmiks inni. Og så må man ikke glemme den deilige enkle rekemåltidene som man nyter med gode hvitviner. Men får å få kroppen til å trutne godt nok, inngår det også god rødvin i min sommerkost.

TRYKK HER FOR Å SE FLERE INNLEGG I VÅR #Sommerspalte!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Hydrogen kan bli Skandinavias nye olje

Maria Hagelberg, KLM-AIRFRANCE
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.