Nyheter Nyheter

Dagens hydrogen-saker i media: Torsdag 24. februar

Vi holder deg oppdatert.

DN.no: Equinor-sjefen var allerede i går svært bekymret for konflikten i Ukraina, og diskuterte temaet i Brussel:

— Det finnes ingen «quick fix» å lage et nytt rør eller slike ting, sier Equinor-sjef Anders Opedal. Det gjør også betydningen av Norge som en sikker leverandør enda større, sier han i følge DN.no.

NRK.no: Nrk publiserte i går en felles kronikk fra hele fem konsernsjefer fra norsk næringsliv. De fem er fra henholdsvis Norsk Hydro (Hilde Merete Aasheim), Statkraft (Christian Rynning-Tønnesen), Equinor (Anders Opedal), Aker (Øyvind Eriksen) og Kongsberg Gruppen (Geir Håøy), og deres felles budskap var krystallklart:

Skal vi lykkes med det grønne skiftet trenger Norge en industri- og energipolitikk for de neste tiårene som er like langsiktig som 70-tallets oljepolitikk. 

De fem konsernsjefene lister dermed opp tre bud for en ny politikk: Langsiktighet, lønnsomhet og lokal forankring, og hele saken finner du på NRK.

Energi og Klima: Som vi nevnte i går inngikk Norge og Belgia en hydrogenavtale, men da vi publiserte vår sak var det lite innhold å melde. Nå begynner imidlertid detaljene å komme, og denne Energi og Klima er verdt å merke seg:

— Den belgiske statsministeren ønsker seg strømkabel fra Norge, skriver EU-korrespondent Alf Ole Ask. Siden det er rimelig upopulært med  strømkabler akkurat nå, måtte den norske statssekretæren fra Olje- og energidepartementet avvise at dette hadde blitt lovet, men at det var mer snakk om et ønske fra Belgias side.

Aftenposten: EU vil kutte avhengigheten av russisk gass.

— Vi kan ikke lenger være avhengig av en gassleverandør som truer med å gå til krig på vårt kontinent. Avhengigheten av Russland må opphøre, og da vil Norge spille en viktig rolle, sa EUs mektigste politiker, Ursula von der Leyen, i følge Europa-korrespondent Eirin Hurum.

Finansavisen: — Norge risikerer å bli frakjørt, skriver Frithjof Lund fra McKinsey.
Vi er i «pole position» innen batterier, hydrogen og havvind, men nå begynner det å haste. Skal vi lykkes i den globale satsingen om fremtidens næringer må vi satse – og vi må satse nå, skriver han.

Dagsavisen: Nye regler fra EØS-tilsynet Esa åpner for mer statsstøtte for å gjennomføre det grønne skiftet, skriver Dagsavisen. Dette skal altså spesifikt gjelde klima-, miljø- og energitiltak som ikke er lønnsomme, men hvor statsstøtten skal bidra til å få dem i gang.

Finansavisen: — Oljebransjen har tatt det grønne skiftet inn over seg. Selv om oljeprisen stiger, er det nå de fornybare prosjektene som tiltrekker seg finansiering, viser en rapport fra DNV. Finansbransjen ser dermed ut til å bli en viktigere driver i energiomstillingen enn man skulle tro.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.