Nyheter Nyheter
Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Dagens hydrogen-saker i media: Torsdag 3. mars

Vi holder deg oppdatert.

DN Investor: Regjeringen jobber med å fastslå hvor i verdikjeden et statlig hydrogenselskap kan bidra mest. Det sa statssekretær Amund Vik i Olje- og energidepartementet til TDN Direkt under Sparebank 1 Markets’ energikonferanse onsdag.

Finansavisen:  — Opprettelse av et statlig hydrogenselskap kommer alt for sent, og vil kunne risikere å kappe beina av aktører som allerede opererer i det norske hydrogenmarkedet. Det sier både konsernsjef i Saga Pure, Bjørn Simonsen, og konsernsjef i Nel, Jon Andrè Løkke til Finansavisen.

LES MER: Heller ikke Høyre vil ha et statlig hydrogenselskap

Oslo Børs: TECO 2030s CEO Erling Hoftun har kjøpt aksjer i TECO 2030 ASA. TECO 2030 utvikler brenselceller til bruk i det maritime grønne skiftet.

SE OGSÅ: Teco 2030 inngår stor avtale med Saudi Arabia

Finansavisen: Olje og gass har vært tidenes ankerkvinne i norsk industri, og kommer til å levere i flere år fremover. Men akkurat som Therese Johaug, vil det komme en dag da det er slutt. Da må arvtagerne stå klare, og det gjør de ikke, skriver John Markus Lervik – adm. dir i Cognite i dagens kommentar.

LES OGSÅ: Norge er i ferd med å bli akterutseilt

E24: Den tyske forbundskansleren Olaf Scholz vil gjøre Tyskland mindre avhengig av russisk gass. I Wilhelmshaven, nord i landet, vil en LNG-terminal gjøre byen mer attraktiv for tyskere generelt,

– En LNG-terminal som i dag mottar gass kan i morgen bli brukt til å importere grønn hydrogen, sier forbundskansleren videre.

Sunnhordland: — Vi må ha kaier tilgjengelig på Stord, skriver Atle Wigum engasjert. Vi kan ikke hive containere fra E39 til en båt som ligger oppankret på Vikafle, eller midt ute i Digernessundet, sier han, og etterlyser en langt tydeligere strategi fra Stord kommune.

Basert på nasjonale føringer mener han at kaier må være tilgjengelig, og at arealplanleggingen rundt havnene ivaretar behovet for logistikk.

Wigum peker også på at de allerede har tilrettelagt for mijøvennlige løsninger, gjennom bunkring av biogass og LNG, produksjon av hydrogen og muligens ammoniakk. Alle eksempler på energibærere som kan bunkres fra havnene våre. Han er med andre ord lite imponert.

LES OGSÅ: Slik designer Salt Ship Design på Stord det grønne maritime skiftet

Geita.no: Det planlegges flere anlegg for å produsere hydrogen til innblanding av gass i rørledningene til Europa med. Men hvorfor ikke heller vurdere kjernekraft, skriver Rune Wærstad. Som mener at Agder har en unik mulighet til å etablere kjernekraftverk.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.