Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2
Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: Mandag 14. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Hydrogen24.no: I dag klokken 14:00 inviterer LO og NHO til et faglig hydrogenseminar. Seminaret er til minne om tidligere LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, og vi har fått tillatelse til å streame liveoverføringen direkte.

Dette blir et seminar med toppene fra norsk næringsliv og politikk, så dette bør du virkelig få med deg.

Norges Rederiforbund: En sterk maritim næring gir arbeidsplasser i hele landet, skriver adm. dir Harald Solberg fra Norges Rederiforbund. Verdt å merke seg:

Ni av ti rederier tror de vil være klimanøytrale innen 2050, og særlig på kort sikt vil hybrid-tenologi, hydrogen, ammoniakk og biodrivstoff være viktige løsninger for å redusere utslipp. Skal flere velge klimavennlig må prisforskjellen mellom fossilt drivstoff og hydrogen eller ammoniakk reduseres.

Oslo Børs: Teco 2030 har gitt ut en oppdatering om sitt brenselcelleprogram for maritim bruk. De nevner at de i 2021 gjorde store fremskritt innen teknologi, produksjon og utvikling.

Som eksempel nevner de blant annet at de vil plassere de første brenselcellemodulene i det som skal bli et demonstrasjonsprosjekt av en utslippsfri byggeplass sammen med Implenia Norge sommeren 2023. Dette prosjektet er finansiert av Enova.

TECO 2030 inngår samarbeidsavtale med Al Misehal Group fra Saudia Arabia

Finansavisen: Det er fint at Vestre trekker frem havvind, maritim eksport, hydrogen, karbonfangst og -lagring, samt batterier i hva som skal prioriteres fremover.

Næringsminister Jan Christian Vestre må likevel ikke glemme å ta høyde for at Norges neste eksporteventyr kan komme på områder vi ikke kjenner i dag, skriver Øystein Eriksen Søreide fra Abelia i en kommentar.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.