Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2

Dagens hydrogen-saker i media: Tirsdag 29. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Finansavisen: —Orker ikke tenke på aksjekursen, sier Teco 2030-sjef Tore Enger om børskursen. Håpet er at kursen vil ta seg opp når leveringene starter.

Selskapet leverer hydrogenbaserte brenselsceller for maritim sektor og energiintensiv industri.

— Vi er priset til et fragment av det våre motparter i andre land er, og det klarer jeg ikke forklare, sier han til Finansavisen. Vi har ikke hoiet og skreket, men samtidig har vi ikke lovet mer enn vi klarer å holde, sier Enger.

TECO 2030 inngår samarbeidsavtale med Al Misehal Group fra Saudia Arabia

AN.no: Planleggingen av et nytt hydrogenanlegg på Langstranda i Bodø er i rute  - i følge en pressemelding fra GreenH. Selskapet utvikler infrastruktur for hydrogen og er godt fornøyd med framdriften, og de gode tilbakemeldingene fra kommunen.

— Anlegget skal produsere hydrogen til ulik bruk, og leveransesikkerhet blir svært viktig, sier prosjektdirektør Espen Lied i GreenH.

Vestland Fylke: Satser på nye grønne arbeidsplasser, og har lovet støtte på 4 millioner til seks nye prosjekter. Det inkluderer selskapet Sitep, som får 500.000 kroner for å utvikle laboratoriet Årdal Biolab. Labben skal brukes av aktørene i prosjektet H2FOOD, der sirkulærøkonomi er sentralt. Prosjektet jobber med å utvikle bærekraftig matproduksjon basert på hydrogen og andre energikilder.

Hitra-Frøya: Kommunepolitikerne skal denne uken diskutere bompenger for hydrogen- og elbiler på fylkesvei 714 - som fram til nå har kjørt gratis. For at endringer i nye takstgrupper skal kunne gjennomføres må berørte kommuner og fylkeskommunen fatte overensstemmelige vedtak.

Kommunedirektøren har foreslått at det innføres bompenger, men da med 50% rabatt.

Anlegg & Transport: Cummins investerer £14 millioner i et nytt testanlegg for rene motorteknologier, det inkluderer motorer på grønt hydrogen, fornybare naturgasser eller bærekraftig diesel. I tillegg vil anlegget også kunne benyttes til å teste hydrogen brenselceller og vanlig batteri.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

Biler man ikke skal kjøre i proptech-tidsalderens hovedstad

Torbjørn Leidal, European Resource Hub

— Bærekraft er konkurransekraft

Axel Christian Klafstad, GreenH
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.