Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2

Dagens hydrogen-saker i media: Tirsdag 29. mars

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Finansavisen: —Orker ikke tenke på aksjekursen, sier Teco 2030-sjef Tore Enger om børskursen. Håpet er at kursen vil ta seg opp når leveringene starter.

Selskapet leverer hydrogenbaserte brenselsceller for maritim sektor og energiintensiv industri.

— Vi er priset til et fragment av det våre motparter i andre land er, og det klarer jeg ikke forklare, sier han til Finansavisen. Vi har ikke hoiet og skreket, men samtidig har vi ikke lovet mer enn vi klarer å holde, sier Enger.

TECO 2030 inngår samarbeidsavtale med Al Misehal Group fra Saudia Arabia

AN.no: Planleggingen av et nytt hydrogenanlegg på Langstranda i Bodø er i rute  - i følge en pressemelding fra GreenH. Selskapet utvikler infrastruktur for hydrogen og er godt fornøyd med framdriften, og de gode tilbakemeldingene fra kommunen.

— Anlegget skal produsere hydrogen til ulik bruk, og leveransesikkerhet blir svært viktig, sier prosjektdirektør Espen Lied i GreenH.

Vestland Fylke: Satser på nye grønne arbeidsplasser, og har lovet støtte på 4 millioner til seks nye prosjekter. Det inkluderer selskapet Sitep, som får 500.000 kroner for å utvikle laboratoriet Årdal Biolab. Labben skal brukes av aktørene i prosjektet H2FOOD, der sirkulærøkonomi er sentralt. Prosjektet jobber med å utvikle bærekraftig matproduksjon basert på hydrogen og andre energikilder.

Hitra-Frøya: Kommunepolitikerne skal denne uken diskutere bompenger for hydrogen- og elbiler på fylkesvei 714 - som fram til nå har kjørt gratis. For at endringer i nye takstgrupper skal kunne gjennomføres må berørte kommuner og fylkeskommunen fatte overensstemmelige vedtak.

Kommunedirektøren har foreslått at det innføres bompenger, men da med 50% rabatt.

Anlegg & Transport: Cummins investerer £14 millioner i et nytt testanlegg for rene motorteknologier, det inkluderer motorer på grønt hydrogen, fornybare naturgasser eller bærekraftig diesel. I tillegg vil anlegget også kunne benyttes til å teste hydrogen brenselceller og vanlig batteri.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.