Nyheter Nyheter
Nyhetsmorgen2

Dagens hydrogen-saker i media: 6. april

Travel morgen? Vi gir deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

Hydrogen24: Flere følger opp meldingen om at Equinor har fått CO2-lisenser på Smeaheia og Polaris. Vi lenker derfor til vår egen sak. De to lisensene skal gjøre norsk sokkel ledende på CO2-lagring, men er også viktige for å utvikle blått hydrogen og ammoniakk. Dette er dermed gode nyheter for Barents Blue-prosjektet.

Barents Blue-prosjektet rykker stadig fremover

SINTEF: Gjenbruk av rør på norsk sokkel til å frakte hydrogengass kan gi milliardgevinst. Nå sjekker forskerne om det er mulig i forskningsprosjektet HyLine.

Finansavisen: Norske skipsverft mener forsvaret må bygge skipene sine her hjemme. Standardiseres skipene kan ordren komme flere verft til gode. — Norske myndigheter gir teknologistøtte til prosjekter som bygges i utlandet. Det bør skreddersys slik at vi heier på helhetlig verdiskaping i Norge, altså bygger båtene her, sier Øystein Matre, adm. direktør i Westcon Yards.

— Skal norske skipsverft bygge skip med ammoniakk, metanol eller hydrogen som energibærer er det forutsigbarhet som er nøkkelen de neste 10-20 årene. Det innebærer også bruk av differansekontrakter som dekker opp for prisforskjellen mellom hydrogen eller ammoniakk og konvensjonelt drivstoff, sier Matre.

Avisen Agder:  TT Anlegg AS har sendt ut varsel om oppstart av reguleringsplanarbeid med konsekvensutredning og igangsetting av forhandlinger om utbyggingsavtale for Lervik industriområde - og der har Kvina Energy Park (KEP) planer om en storskala hydrogenfabrikk.

Kvina Energy Park har Hydrogenpro på investeringssiden, og de er allerede i dialog med finansiell partner for anlegget.

Nordnorsk debatt: Ikke alle er like fornøyd med hydrogen-satsingen i Berlevåg, og Benn Larsen, styremedlem i Motvind Nord-Vuostebiegga Davvin/Motvind er en av dem. Han mener blant annet at Varanger Kraft engasjerer seg i et risikofylt industriprosjekt med strømkundenes penger, og at Øst-Finnmark regionråd er for lite kritiske i møte med storkapitalen.

Les våre saker om hydrogensatsingen i Berlevåg her:

Suksessfaktorene for hydrogen- og ammoniakkproduksjon i Berlevåg

og her:

Storfint besøk i hovedstaden: — Vi er her fordi det er viktig

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.