Nyheter Nyheter
Hver morgen gir vi deg oversikten over de viktigste nyhetene fra hydrogenmarkedet

Dagens hydrogen-saker i media: 11. mai

Travel morgen på jobben? Ikke stress, i vår nyhetsmorgen gir vi deg oversikten over de siste nyhetene i hydrogenmarkedet.

E24: Med 200 milliarder på bok skal Equinor avholde generalforsamling på onsdag. Men den som tror på superinvesteringer må tro om igjen, her gjelder det å sitte stille i båten – så investeringsstrategien ligger fast:

Det betyr at det skal beholdes kontanter i selskapet, og man vil ligge på investeringer på rundt ti milliarder dollar i år og neste år. Dette skal trappes opp til tolv milliarder de to neste årene.

Hydrogen24: Flere melder at Hydrogen Mem-Tech har hentet penger fra ivrige investorer. Her bruker vi vår egen sak:

Investorene står i kø: Norske Hydrogen Mem-Tech henter 170 millioner

DN: Nel økte inntektene i første kvartal, og hadde en omsetning på 213 millioner kroner, opp fra 157 millioner kroner i samme kvartal året før. Det er en økning på 36 prosent.

Selskapet hadde også et overskudd på 84 millioner kroner. Det er solid opp fra første kvartal 2021 da selskapet hadde et underskudd før skatt på 580 millioner kroner.

Driftsresultatet endte imidlertid på minus 187 millioner kroner. Det positive resultatet skyldes dermed finansinntekter på 279 millioner kroner - og mye av dette kommer fra økt markedsverdi i Everfuel, der selskapet har eierandeler.

– Vi er fortsatt forpliktet til vår vekststrategi og er trygge på det langsiktige potensialet for næringen. Både ordreboken og pipeline vokser, og vi fortsette å se sterke utsikter for grønt hydrogen, sier Nel-sjef Jon André Løkke.

GJENBRUK: Bygger om fra diesel til hydrogen

Bladet Vesterålen: Unødvendig gjenåpning for vindkraft, skriver Gudmund Sundlisæter, fra La Naturen Leve i et leserinnlegg. Han er ikke overbevist om statsråd Terje Aasland argumenter for å gjenåpne konsesjonsbehandling av vindkraft på land.

La Naturen Leve er sterkt kritisk til elektrifisering som kun innebærer å flytte utslipp fra Norges regnskap og til Europa. De mener også det er tankevekkende at Norge (sammen med Liechtenstein) ikke har godtatt EU-direktivet for energieffektivisering. De reagerer også på at midler fra Enova sjelden går til energisparetiltak i private bygg, men i stedet ender opp hos de store aktørene, som Equinor og deres LNG-anlegg på Melkøya.

— Spania er i ferd med å bli en av Europas viktigste hydrogenhuber

E24: Også Storebrand stemmer mot Equinors omstillingsplan. Tidligere har også aksjonærer som britiske Sarasin & Partners sagt at de vil stemme mot omstillingsplanen, og nå melder også Storebrand seg på:

De krever kuttmål som inkluderer kundenes forbrenning av Equinors produkter.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.