Nyheter Industri
Industritomten i Lervika er på 134 mål. Foto: Agder Energi

Agder Energi vil lage ny grønn industri i Kvinesdal

Har allerede sikret seg opsjon på industritomten i Lervika i Kvinesdal, og vurderer nå mulighetene for produksjon av grønt hydrogen og ammoniakk i stor skala.

Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi. Foto: Agder Energi

— Kvinesdal er et av Norges sterkeste energiknutepunkt, med et robust kraftnett, gode transport- og eksportmuligheter og et stort lokalt engasjement, sier Steffen Syvertsen, konsernsjef i Agder Energi i pressemeldingen. Vi har god dialog med kommunen og andre viktige interessenter, og skal nå jobbe for å utforske og utvikle mulighetene for lokal, grønn industriutvikling, sier han.

Industritomten det er snakk om er på 134 mål og ligger i Lervika, som er et viktig utviklingsområde for kommunen. Konsernet går nå i gang med en grundig forstudie av mulighetene på tomta.

Agder Energi har de siste årene gradvis bygget opp strategiske posisjoner innen grønn industri, noe både Morrow Batteries og konsernets ambisjoner innen havvind er gode eksempler på.

Greenstat og Everfuel vil etablere Hydrogen-hub i Kristiansand

Vil produsere grønt hydrogen- og ammoniakk

Grønt hydrogen er produsert på fornybar energi og kan blant annet brukes som utslippsfritt drivstoff til tungtransport og ferger.

— Som vannkraftprodusent er det naturlig å se på mulighetene knyttet til hydrogen. Storskala produksjon av hydrogen til ammoniakk vil være avgjørende for å nå målene om nullutslipp i blant annet maritim sektor, i tillegg er det en god eksportmulighet mot et europeisk marked, forklarer Syvertsen, og legger til:

— Kvinesdal er en attraktiv kommune for oss fordi de ønsker å legge til rette for ny industri i Lervika. En slik industrisatsing vil skape lokal aktivitet, arbeidsplasser og ringvirkninger, samtidig som vi bidrar til å redusere utslipp. Vi ser frem til et godt samarbeid fremover, avslutter Syvertsen.

NYHET: Skal rulle ut nordiske hydrogenstasjoner med kapasitet på 100.000 kjøretøy

Kilde: Pressemelding.

Sikrer tilgang til kraft fra mer enn 200 småkraftanlegg

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Hydrogen24

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.