Nyheter Industri
Fra venstre: Mugihiko Yanagida fra Mitsui, Dr. Shane Stephens, CDO FirstElement Fuel, og Jens Berge fra Norwegian Hydrogen. Foto: Norwegian Hydrogen

Norwegian Hydrogen, FirstElement Fuel Inc og Mitsui & Co Ltd skal rulle ut hydrogenstasjoner i Norden

Det nordiske nettverket skal ha en kapasitet som dekker 100.000 hydrogendrevne kjøretøy.

Det er i dag tilnærmet konsensus om at hydrogen vil spille en avgjørende rolle i det grønne skiftet, men for at energiomstillingen skal lykkes må man få på plass en infrastruktur som gjør hydrogen aktuell i transportsektoren, og da spesielt innen tungtransport som lastebiler, busser, biler, tog og skip. Å bygge et nettverk av drivstoffstasjoner for hydrogen er derfor helt avgjørende.

Kort oppsummert er det altså dette bakteppet som har fått de tre partene til å signere en samarbeidsavtale om å utvikle en infrastruktur for tanking av hydrogen, for å akselerere nullutslippsmarkedet for hydrogentransport i de nordiske landene.

Nel: Det går mot bedre rammebetingelser for elektrolysørprodusenter i EU

Gjør hverandre sterkere

Samarbeidsavtalen er lagt opp slik at de tre partene kan utnytte hvert enkelt selskaps kunnskap og erfaring, samtidig som de beholder fokus på sluttbrukeren.

I følge pressemeldingen eier og driver det California-baserte First Element Fuel Inc det største hydrogenstasjonsnettverket i verden, kalt True Zero Hydrogen Network. Det består i dag av 36 stasjoner på den amerikanske vestkysten, et tall som skal økes til 55 stasjoner innen utgangen av 2023. I løpet av 2022 vil forøvrig First Element fylle over 1,5 millioner kilo hydrogen - fordelt på over 500.000 fyllinger på hydrogenkjøretøy produsert av Toyota, Honda og Hyundai. Selskapet har altså god erfaring i å bygge et skalerbart nettverk av stasjoner, og denne erfaringen går nå inn i samarbeidet.

Sikrer tilgang til kraft fra mer enn 200 småkraftanlegg

Mitsui har på sin side lang erfaring fra å fremme hydrogenbruk, inkludert brenselcellekjøretøyer, gjennom sine investeringer i Hexagon Composites, Hexagon Purus, FirstElement Fuel og en rekke andre hydrogenselskaper globalt. Norwegian Hydrogen har på sin side erfaring fra å tilby grønt hydrogen over hele Norden, samt bygge og drifte produksjonsanlegg, logistikk- og distribusjonssystemer, samt et nettverk av hydrogenstasjoner for tunge kjøretøyer og maritime kunder. Norsk Hydrogen samarbeider også med partnere for å sikre tilgang til nullutslippshydrogen for en rekke andre spesialsektorer, som godstog, havbruk, byggeplasser, gruvedrift og produksjon av bio-e-drivstoff.

— Å støtte Norwegian Hydrogens vekstplaner gir oss en unik mulighet til å sette vår True Zero-plattform ut i livet over hele verden. Det å skape en positiv kundeopplevelse og gjøre hydrogen til en suksess vil også være fantastisk for planeten og vår kamp mot klimaendringene, sier Joel Ewanick, grunnlegger og administrerende direktør i FirstElement Fuel.

Greenstat starter nytt norsk grønt industrieventyr – i India

Jens Berge, CEO i Norwegian Hydrogen

Ikke uventet er også Jens Berge fra Norwegian Hydrogen svært fornøyd når de nå kunngjør det nye samarbeidet:

— Dialogen med våre venner i USA og i Japan har utviklet seg på en veldig positiv måte over tid, og det er helt opplagt at deres støtte vil være av stor betydning for oss, sier Berge.

Kilde: Pressemelding

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Hydrogen24

Lokalt eierskap gir medvind

Kim Noguera Gabrielli, UN Global Compact Norge
Nyheter fra Small Step Media nettverket
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering direkte til innboksen din.

Vi vil ikke bruke epostadressen din til å sende deg noe annet enn nyhetsbrev. Les forøvrig vår personvernerklæring.